Ne zaman biteceği konundu eleştirilere maruz kalan ve son olarak Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın 29 Ekim’de açılacağı müjdesini verdiği Beyköy otoban bağlantı yolundaki çalışmaları, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de inceledi. Keskin, yetkililerden de yolla ilgili bilgi aldı.



“Sıkıntıyı Düzce’nin merkezinden geçecek olan bu otoban bağlantı yolumuz sağlayacaktır”
Yolda incelemelerde bulunurken açıklamalarda bulunan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle bugün otoban bağlantı yolumuza hem incelemeler için hem de çalışan arkadaşlarımızla incelemelerde bulunduk. Yol üzerinde güzel çalışmalar ve araştırmalar yaptık. Öncelikle bu yolun Düzce’mize hayırlı uğurlu olmasını niyet ediyorum. 29 Ekim’de inşallah Düzce’mizin uzun yıllardan beri beklediği bağlantı yolumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu anlamda yetkilimiz Ali Bey’den de gerekli bilgileri aldık. Arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları devam ediyor. Yağmur, kar, kış demeden altyapı çalışmalarını uzun süre sürmesi gerekirsen kısa sürede tamamlayarak bu hale getirdikleri için emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz biz zamanında Sayın Bakanımız Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir hanımefendi ve bizler açılması için çalışmalarımızı hem bakanlığımız düzeyinde hem de karayolları genel müdürlüğü düzeyinde görüşmelerimizi yapmış olduk. Bugün de bu çalışmalarımızın meyvelerini görüyoruz. İnşallah 29 Ekim’de buranın açılışı yapılacak. İnşallah buradaki otoban bağlantı yolumuz açılınca biliyorsunuz Gölyaka ve Kaynaşlı’daki girişlerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. tabi Düzce’nin asıl girişi burası olacağı için inşallah oradaki problemlerimiz de azalmış olacak. Bu da bize ayriyeten zaman kazandırmış olacak. Ondan sonra da kısmet olursa hem Gölyaka’daki girişimiz hem de Kaynaşlı’daki girişimiz bittikten sonra Düzce’mizin otoban bağlantı yollarıyla ilgili sıkıntısı halkmış ve Düzce’mizin üç tane otoban bağlantı yolu girişinin olması sağlanmış olacak. Ama ana yükü, ana giriş ve çıkışı şu anda üzerinde bulunduğumuz Düzce’nin merkezinden geçecek olan bu otoban bağlantı yolumuz sağlayacaktır.”



“Bundan kimsenin şüphesi olmasın” 
Yapılan bağlantı yolunun Azmimilli Mahallesi’ndeki binaları ikiye ayıracağı konusuna da değinen Keskin, şöyle konuştu:

“Her yaptığımız ve yapacağımız işin mutlaka eksileri de oluyor. O anlamda Azmimilli’deki kardeşlerimizin belki buradaki yapıdan kaynaklı sıkıntıları olacak. Bununla alakalı inşallah önümüzdeki günlerde hem üst geçitlerle hem de vatandaşımızı birbiriyle başlayacak, sistemi bozmayacak çalışmalarımıza bir an önce başlayacağız. Önce burayı bitirip ondan sonra hemşerilerimizin sıkıntılarını çözecek çalışmalarımıza başlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Haber: M. AYDIN