‘Kitabın Ortasından’ Programında Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın konuğu olan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, gündemdeki iddialara yanıt verdi. Keskin, Belediye Başkanı Dursun Ay ile İstanbul programında kameralara yansıyan görüntüden Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün bakanlığı döneminde Düzce’de hayata geçirilen projelere kadar birçok konuda merak edilenlere açıklık getirdi.



Kendisi hakkında özellikle sosyal medya üzerinden bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ve bu bilgiyi genel merkezle paylaştığını söyleyen Keskin, ‘Herkes sizi çok seviyorsa orada bir yanlışlık vardır. Herkese yeşil ışık yakıyorsunuz demektir’ dedi.

“Herkesin canı cennet ister ama cennete gitmek zordur”

2002 yılından bu yana AK Parti içinde olduğunu ve 2014’ten bu yana il başkanlığı görevini yaptığını söyleyen Keskin, “Zor bir süreçti. Dört seçim, 1 belediye başkanlığı seçimi, 1 darbe girişimi, 6 büyük kongre geçirdik. Her şeye rağmen bütün teşkilatlarımızla omuz omuza ve dirayetle durmaya çalıştık. Herkesin canı cennet ister ama cennete gitmek zordur” şeklinde konuştu.
1994 yılından beri siyasetin içinde olduğunun altını çizen Keskin, siyasi hayatının Refah Partisi ile başladığını, ardından Fazilet Partisi’nde olduğunu ve 2002 yılından bu yana da AK Parti’de yer aldığını hatırlattı.

“Özlü’nün adaylığı sahada çok olumlu karşılandı”

Keskin, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Faruk Özlü’nün belediye başkan adaylığı hakkındaki soruları da yanıtladı.
5 yılı aşkın süredir Özlü’yü hem şahıs hem de çalışma grafiği açısından daha detaylı tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi. Sahada olduklarını ve Özlü’nün adaylığının sahada çok olumlu karşılandığını söyleyen Keskin, sokakta oluşan bu olumlu atmosferin oylara yansıyacağını ve akabinde 31 Mart seçimlerinde güçlü bir figür olarak Özlü’nün ön plana çıktığını ifade etti.

“Düzce’ye 178 proje kazandırdık”

Bakan Özlü döneminde Düzce’ye yapılanları da değerlendiren Keskin, şunları kaydetti:
“Düzce’de yıllardır kangren olmuş hastane, otoyol, kültür merkezi, otoban gibi 5 proje vardı. 16 yıldır siyasi erkin içinde olanlar da gayret gösterdiler bu sorunların çözümü için elbette ama bir süreç lazımdı. İlk önce bitirilmesi gereken projeleri bitirelim ve sonra yeni projeler üretelim dedik. Düzce’ye 178 proje kazandırdık. Bunlar  turizm, teknopark, üniversite, yollar ve özel idare,yol, okul, hastane vs. Sadece 170 kilometre yol yaptık. Orman alanında, DSİ alanında bir sürü proje var, OSB’lerle ilgili çalışmalar yaptık.”

“Düzce Özlü’nün belediye başkanlığı döneminde hak ettiği yeri bulacaktır”

“Faruk Özlü bakanken ne yapıldı da başkanlığı döneminde ne yapacak?” şeklindeki eleştirilere yanıt veren Keskin, bu tür söylemlerin ahlaki olmadığını söyledi.
Özlü’nün 5 yıllık bakanlık tecrübesini ve Ankara’daki güçlü ilişkilerini Düzce için kullanarak büyük projelere imza atacağına inandığını söyleyen Keskin, “Bu sahaya zaten yansıyacaktır. Düzce Özlü’nün belediye başkanlığı döneminde hak ettiği yeri bulacaktır. Düzce’de yapılan çalışmalarla ilgili üç defa basın toplantısı yaptık ve projeleri tek tek saydık. Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Biz 67 mahallemizi dolaşarak 16 yılda yaptıklarımızı ev ev sokak sokak anlatmaya çalışıyoruz. Her Pazartesi günü partide halk günü düzenliyoruz. Cuma günleri esnaf ziyaretlerimiz oluyor. Herkesin oyunu almak için mücadele vereceğiz ama herkesi ikna edemeyeceğiz” dedi.

“Benim Dursun Başkanımızla hiçbir meselem yoktur ve olamaz”

Belediye Başkanı Dursun Ay ile İstanbul programında yaşananları değerlendiren Keskin, göz önünde olan insanlar olduklarını, söz ve hareketlerinin sadece kendilerini değil partiyi de bağladığını söyledi. İstanbul’da gerçekleştirilen aday tanıtımı programında tek bir karenin alınması nedeniyle görüntünün yanlış şekilde algılandığını ifade eden Keskin, “Vakayı ben zaten anlatmıştım. Başkanımız Dursun Beye de sorabilirsiniz. Biz duracağımız yeri biliriz. Benim Dursun Başkanımızla hiçbir meselem yoktur ve olamaz. Bizim her platformda desteklediğimiz bir ağabeyimizdir kendisi. Orada Dursun Beyi sert bir şekilde kolundan tutup çekiyor gibi görünüyorum. Ama olay öyle değildi” dedi.

“Hastanede 200 personel göreve başladı”

Program esnasında seyircilerimizden gelen soruları yanıtlayan Keskin, tinerci yuvasına dönen SSK hastanesi civarı için gerekli tedbirlerin önümüzdeki günlerde alınacağını söyledi. Hastanede yaşanan doktor ve personel eksikliği hakkında da açıklamalarda bulunan Keskin, “Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Doktor ve personel eksiklerimiz belirlendi. 200 personel göreve başladı. Henüz 6-7 branşta eksiklerimiz var ama yakın zamanda onlar da tamamlanacaktır. Yeni göreve başlayan il sağlık müdürümüzün de katkılarıyla sağlıkta da güzel çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“Sadece stadyum değil sosyal alan oluşturma yönünde çalışıyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Düzce ziyaretinde verdiği stadyum sözünün hatırlatılması üstüne Keskin şunları söyledi:
“Kalıcı Konutlar Bölgemizde çok güzel bir yerimiz var Orman Bakanlığına ait gerekli yazışmalar yapıldı. Bunun sonucunu bekliyoruz. Sadece stadyum değil Düzcespor’un hatta amatör spor klüplerinin de yararlanacağı bir sosyal alan oluşturma yönünde çalışıyoruz. Hatta projeyi büyüttük. Gelir getirici bir hale gelmesi için. Hali hazırda stadyumun yeri ve durumuyla alakalı bazı problemler vardır. Sayın Bakanımızın katkısıyla çözüp Düzce’nin merkezinde nefes alınacak bir alan yaratma projemiz var. Stadyum taşınınca orayı da güzel bir yeşil alan olarak Düzce’mize kazandırmak istiyoruz.”

“Halk bize bir mesaj vermiştir ve 1 vekili almıştır bizden”

Keskin, son genel seçimlerde yaşanan 1 vekil kaybını da değerlendirdi. 58 net oy kaybı yaşandığını ve bu yüzden bir vekilin kaybedildiğini dile getiren Keskin, şöyle konuştu:
“Milletimizin tercihidir. 7 Haziran’da yüzde 61 oy aldık, o da zor bir seçimdi. Referandumda yine 78 oy aldık. Yani 12-16 puan arası bir fark oluştu 71 ilde. Belediye seçimlerinde telafi etmeye çalışacağız. Ve nelerden kaybettik masaya yatırıp telafi edersek gönüllerini alırız diye hareket etmemiz lazım. Gönül belediyeciliği insanlara dokunmak iletişim kurmak lazım. 370 binin üstünde bir nüfusumuz var inşallah varsa hatalarımızı telafilerimizi yapacağız. Halk bize bir mesaj vermiştir ve 1 vekili almıştır bizden. Bunu doğru okumak ve geri kazanmak için çalışıyoruz.”

“Doğal olarak benim de fikrim alınıp harmanlanıyor”

14 Aralık itibariyle Türkiye geneli ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmaya başlanacağını söyleyen Keskin, “Temayül, anketler ve milletvekilleri, teşkilat katkısıyla bir komisyon kuruluyor ve yerelden gelen tüm talepler burada değerlendiriliyor. Doğal olarak benim de fikrim alınıp harmanlanıyor. Sadece Düzce söz konusu değil, 81 ilin ilçe ve beldeleri için adaylar üst kurula sunuluyor. Süreç böylece başlamış olacak” dedi.

“Yarış, Azap’la Gündoğdu arasında geçecek”

Ahmet Azap’ın açıklamalarını değerlendiren Keskin, “Kendisi bizim belediye başkanımızdır. Aslında sadece bir centilmenlik yapmıştır. Bunu da genel merkezimiz takdir edecektir. Sürecin daha rahat yürümesi için talebimi yenilemiyorum demiştir. Başkanımızı kutluyorum. Bu meselenin makam mevki işi olmadığını kanıtlamıştır. Orada iki adayımız var zaten. Ersoy Gündoğdu kardeşimiz de bu işi yapabilecek bir kişidir. Yarış ikisinin arasında geçecek. Bakalım kime nasip olacak bekliyoruz” dedi.  

Keskin, son günlerde gündeme damga vuran Gönül Yeşilyurt olayıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Kendisinin AK Parti Düzce İl Başkanlığı Mali İşler Başkanı olduğunu, sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonuna karşı grup oluşturduğunu anladığını ancak doğru bulmadığını dile getirdi.

“Kişilerin hatasını teşkilatlara mal edersek biz zarar görürüz”

Cumhur ittifakının böyle kişisel bir hatadan etkilenmeyecek kadar büyük olduğunun altını çizen Keskin şunları söyledi:
“Kişilerin hatasını teşkilatlara mal edersek biz zarar görürüz. 15-20 gün bir il başkanımızın böyle bir sitede bulunmasını da doğru bulmuyorum. Geçmişte bunlar oldu çünkü. O saatten sonra Gönül hanımdan oradaki yayınlarını ben istedim. Küfürlü içerikler var. İlhami Bey kendisinin içerde olduğu süredeki yazışmaları alıp sosyal medyaya servis etmiş. İttifak kişisel menfaatlerin üstündedir. Bir ortaklık yapıyorsak namusunu beraber kurmamız lazım. Onu linç etmeye de gerek yok. Gönül hanım çok başarılı bir arkadaşımız. Bu yüzden kendisini il disiplin kuruluna değil genel merkez disiplin kuruluna sevk ettim. İhraç kararıyla sevk ettim. İttifakımız bizim için önemli. Bunu biz konuşabilmeliydik.”

“Siyasete bir şeyler verebilecek insanları Düzce’mize kazandırmak istiyoruz”

Belediye meclis üyesi adayların seçimleriyle ilgili beliren soru işaretlerine açıklık getiren Keskin, “Herkes her şeyi konuşur. Genel merkezimizin kriteri şudur, partimizin üyesi olsun olmasın herkesin adaylık başvurusunu alıyoruz. Başvurular hala devam ediyor, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylıkları devam ediyor. İki gün daha başvuruları alacağız. Sonra ilde bir komisyon oluşturuyoruz ve aday adaylarımızı değerlendiriyoruz. Belediye başkan adayımız kafasına göre yazıp çıkarıyor değil. Siyasete bir şeyler verebilecek insanları Düzce’mize kazandırmak istiyoruz. Bazı yerlerde de bölgesinin sevilen insanlarını katabiliriz” dedi.
“Hedef 10 belediyeyi de almak”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için beklentisini ifade eden Keskin, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ancak söz konusu mücadelenin bir parti meselesi değil beka melesi olduğunu vurguladı.
“Zor olmayan seçim yoktur” diyen Keskin, şunları kaydetti:
“Biz ayağa kalkmaya çalıştıkça kafamıza birkaç tokmak vurmak isteyenler var. Biz Düzceli hemşerilerimize güveniyoruz ama bu onların oylarını ipotek altına almak anlamında değil. Daha iyiye taşımak için oylarına talibiz. Göreve talip olunmaz, görev verilir. Kul hatasız olsaydı tövbe makamı olmazdı. AK Parti’de ‘ben’ yoktur ‘biz’ vardır. 4 tane ilçe başkanı istifa ettiler. Cumayeri, Gölyaka Gümüşova, Çilimli yani partimizde bir istifa süreci yoktur. Görev değişiklikleri için istifa etmeleri gerekiyordu. Yarın da inşallah yeni ilçe başkanlarımızı belirlemek için çalışmayı sürdüreceğiz. İstanbul Caddesinin açılmasıyla ilgili erken bir karardı. Seçim öncesi seçim sonrası diye bakmıyorum belediye başkanımız iyi niyetli bir tasarruf kullanmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah rabbim bize daha çok hizmet etmeyi nasip eder 31 Mart yerel seçimlerinin de hem Düzce hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir milletin mensuplarıyız destek bekliyoruz. 10 tane belediyemiz var inşallah şimdiki gibi 10 belediyeyi de almak istiyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8