24 Haziran Seçimleri’nin ardından Düzce’de yaşanan itiraz sürecinin yankıları sürüyor. AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nın İl Seçim Kurulu’na geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik yapılan itirazları neticesinde Merkez İlçe, Gölyaka ve Yığılca’daki oylar yeniden sayılmış ancak durum değişmemişti. Ardından AK Parti Kaynaşlı, Çilimli, Gümüşova, Cumayeri ve Akçakoca’nın oylarının yeniden sayılması için de talepte bulunmuş ancak bu itirazı reddedilmişti.

AK Parti Düzce İl Başkanlığı bu kez itiraz talebini bu kez Ankara’ya iletti. Yüksek Seçim Kurulu’na oyların yeniden sayılması talebinin reddedilmesinin ardından Cumhur İttifakı olan MHP’nin Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan tepki geldi.

“Biz bu seçimleri pilavla, kuru ekmekle kazandık”
Caboğlu yaptığı açıklamada, “Düzce’de seçimler sonuçlandı. Milletvekilleri Düzce’de Cumhur İttifakı içinde kaldı. AK Parti 2, MHP 1 vekil aldı. Ancak AK Parti cephesi hala MHP’nin vekil çıkarmasına tahammül edemiyor. Parti içerisinde ittifaka zarar vermek isteyenlerin olduğu anlaşılıyor. Artık ortalığı karıştırmak ile uğraşmayın. Sizleri kanuni hakkınızı kullandınız ve sayımlar yenilenmedi. Artık aklınızı başınıza alın. MHP’nin vekili Ümit Yılmaz’ın üzerinden ellerinizi çekin. Bizler bu seçimleri pilavla, kuru ekmekle kazandık, halkın güveni ile kazandık. Seçim sonuçları kesinleşti. Düzce’nin milletvekili Ümit Yılmaz’dır” ifadesinde bulundu.



Haber: Ö.YILMAZ