Kardeşlerimizin mücadelesini destekliyoruz

Düzce İHH tarafından Düzce Belediyesi önünde başlatılan yardım kampanyasına AK Parti Düzce Teşkilatları da destek verdi. İHH tırı önünde basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Bayırbucak’ın Türkiye ile tarihi bağlarının olduğunu belirterek, “Bizimle tarihi bağları olan kardeşlerimizin verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Çünkü onlar, Esed’in zulmü ve Rusya’nın bombardımanı altında yaşam mücadelesi veriyor. Bayırbucak’ın Türkiye için en önemli özelliklerinden biri de stratejik konumda olmasıdır. İHH’nın yapmış olduğu bu kampanyayı destekliyoruz. Daha öncede çeşitli bölgelerde Müslümanlara yapılan zulümlere karşı çıkarak onlara yardım veren İHH’ya destek vermiştik.” dedi.

İHH’nın Düzce’de başlattığı yardım kampanyasında yiyecek, giyecek ve maddi yardım yapılması için Düzceliler'i hassasiyete davet eden İl Başkanı Keskin, “Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım, hem insani hem de İslami olarak görevimizdir. Yardım olan hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Hiçbir parti ve STK ayırt etmiyoruz

Düzce İHH Başkanı Osman Altundal ise, hiçbir parti ve STK ayırt etmeden her platformla dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanlar'a yapılacak olan yardım kampanyalarını paylaştıklarını belirterek, “Gıda, un, giyecek ve battaniye yardımlarının yanı sıra nakdi yardım da istiyoruz. Çünkü nakdi yardımla oradan daha ucuza ve taşıma bedeli olmadan kardeşlerimize yardımcı olabiliyoruz. Ayrıca, lütfen giyeceklerimizi temiz olarak verelim. Yardımda bulanan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Haber:C.ÜSTÜNER