Düzce Cuma günü yapılacak Fındık mitingine hazırlanırken AK Parti İl Başkanlığı ise gelen eleştirilerin ardından Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte geniş kapsamlı bir toplantı yaptı ve Fındığa çözüm aradı .
AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan Başkanlığındaki toplantıya Ziraat Odaları, DESOP, TSO, Mühendisler Odası, Esnaf Kefalet Odası ve Muhtarlar Derneği katıldı.

Devletin çiftçiye verdiği desteğin % 50 azaldığını, bu yaraların sarılması gerektiğini ve 600 TL desteğin yeterli olmadığını ileri süren üreticilerin sıkıntıları toplantıda masaya yatırıldı. . Yapılan hararetli toplantıda Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran fındığın 5 TL olması gerektiğini bu olmazsa en azından 3 TL'nin üzerinde bir fiyatta tutulması gerektiğini ifade etti. Başaran “fındık 3 TL'nin altına düşerse Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı'ndan istifa ederim” dedi.

Yapılan toplantıda Mustafa Keskin, Türkiye'deki tarım politikasına 2002 yılından bu yana 7 milyar TL ayrıldığını fakat bunun günümüzde çiftçiye değil büyük toprak sahiplerine verildiğini belirtti. Artık havza tarımı yapmak istediklerini bunun için de tarım politikasında değişikilk yapıldığını ifade eden Keskin, havza tarımında çifçinin daha çok destek göreceğini ifade etti.

Açıklanan fındık politikasında Düzce'nin fındık üretecek iller içinde olduğunu, Düzce Merkez, Kaynaşlı ve Konuralp'te ki 2B sorununun ise giderileceğini vurguladı.


AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Düzce Merkez başta olmak üzere 7 ilçe ve 280 köyü ilgilendirilen fındık konusunun yapılan toplantıda ele alındığını belirterek Düzce Merkez, Kaynaşlı ve Konuralp'in 2B konusunda mağdur olduğunu ve bu mağduriyetin giderileceğini söyledi. Arslan, fındığın olduğu verimli arazilerde alternatif ürünler yani ahududu, çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi masrafı az kazancı fazla ürünlerin yetiştirlmesi gerektiğini belirterek bu yıl Fındık işçilerinin yevmiyelerinin günlük 22 TL olacağını da sözlerine ekledi.