AK Parti il Başkanı Hikmet Keskin 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından tüm Düzcelilerin merakla beklediği basın açıklamasını yaptı. Rahatsızlığından dolayı bir süredir istirahatta olan Keskin, seçim sonrasını ve seçim sonuçlarına yönelik olan itiraz sürecini değerlendirdi.

Türkiye’de yine en başarılı illerden olduklarını belirterek Düzcelilere teşekkür eden Keskin, şunları kaydetti:

“Diğer partilerin adına da yapılmış bir itirazdır bu”
“Biz millet iradesinin üzerinde bir irada tanımıyoruz. Milletimizin verdiği karar her şeyin üzerindedir. Birkaç günden bu yana Düzce’de itiraz süreci başladı. Biz 24 Haziran gecesi genel merkezimizin tavsiyesi üzerine itiraz yaptık. Diğer partilerin adına da yapılmış bir itirazdır bu. Genel Merkezimizin 4744 civarındaki ciddi oranda geçersiz oyun olması ve bu oyların millet iradesini ifade ettiğini varsayarsak milletin iradesinin sandığa yansımanı ifade ediyoruz. Genel Merkezimizin de tavsiyeleri ile Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçemizi verdik.

“AK Parti Düzce İl Teşkilatı bu ittifaka zarar vermez”
Biz bu itirazı verdikten sonra kamuoyunda ve sosyal medyada AK Parti’nin seçimi kaybettiği için ya da böyle bir algı ile itiraz ettiğimiz şeklinde bazı spekülasyonlar çıktı. Biz yola çıktığımız MHP, BBP ile güzel bir birliktelik yakaladık. Bu birliktelik 15 Temmuz’da başlamıştır ve 15 Temmuz’da bu ittifakla birlikte duruş da gösterdik. AK Parti Düzce İl Teşkilatı bu ittifaka zarar verecek şekilde olamaz.

“Sonuç AK Parti’nin lehine de aleyhine de çıkabilir”
Sonuç ne çıkarsa çıksın hukukun üstünde bir kurum tanımıyoruz. Bu sonuç AK Parti’nin lehine de aleyhine de olsa bu sonucu olgunlukla karşılayacak siyasi bir erdeme sahibiz.

“Geçersiz 2 bin oydan 25 seçmenimizin oyu sandığa yansıdı”
Bu sürecin özellikle AK Parti’nin itirazı sonucunda yaklaşık 2 bine yakın geçersiz oy tekrar gündeme alınıp sayıldığını düşünecek olursak şu anda AK Parti’nin il genelinde seçmenlerin kullandığı oydan 4744 geçersiz sayılmış oyumuz var. Bu oyların içinden 2 bine yakınının sayılması ile AK Parti 11 oy, MHP 5 oy, CHP 2 oy elde etmiştir. Toplamda il genelinde 14 oy AK Parti, 11 oy da MHP elde etmiştir. 25 seçmenimizin oyu sandığa yansımıştır. Bunda garipsenecek, eleştirilecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

“Biz seçmen iradesinin sandığa yansımasını istiyoruz”
Bazı haberlerde AK Parti oy devşiriyor diye haberler çıktı. Örneğin Yığılca’da AK Parti 5 tane oy kaybetmiş, MHP 6 oy kazanmıştır. Biz illaki AK Parti oy kazansın diye bakmıyoruz. Biz seçmen iradesinin sandığa yansımasını istiyoruz. Buna ne gerek var diyen arkadaşlarımız olabilir ama özellikle görülmesini isterim, seçim kurulundaki arkadaşların işleri bu. Yani seçimdeki bütün seçmenin iradesinin sandığa yansımasını gerçekleştirmek için orada onlar.

“Hukukun verdiği karar uyarak bu kardeşlik ortamını devam ettirmeliyiz”
MHP’li kardeşlerimiz BBP’li kardeşlerimizle birlikte bu süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Düzce’yi birlikte kucaklamamız gerekiyor. Eğer biz farklı noktalara gelmeye çalışırsak bu sonuç bize ve yapılan bütün bu yatırımlara zarar verir. İki elin birbirini sarması gibi birbirimize sarılarak hukukun verdiği karar uyarak bu kardeşlik ortamını devam ettirmeliyiz.”

Haber: Ö.YILMAZ