Beyköy 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada greve giden işçilere, 13’üncü gününde AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette bulundu. Birleşik Metal-İş üyesi işçileri fabrika önünde ziyaret eden AK Parti heyeti, işçileri sorunlarını dinledi. Karşılıklı konuşmaların ardından açıklama yapan İl Başkanı Hikmet Keskin, işçilerin hakkı bizim için nemlidir diyerek, “Burada yaşanan sorunları çözmek için işçi ve işverenle ortak bir nokta bulunması konusunda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.



Keskin şöyle konuştu; “Düzce’nin değerini kaybetmeyelim. Biz bir arabulucu olalım. Ben şirketin sahipleri ile görüştüm. İtalya’daki firma sahipleri ile görüşüp sorunu çözecekler. Biz elimizden geleni yapacağız. 1 hafta süre istediler. İtalyanlarla görüşecekler. Yeni bir fabrika daha buraya getireceklerini söylediler. İşçiler tabi ki hakkını arayacak işveren de arayacak. Usulüne uygun yapıyorsunuz. Düzce’nin iyi haberlerle anılmasını istiyoruz. Çalışan adam hata yapabilir. Önemli olan herkesin müşterek noktada anlaşmasıdır. Hepimiz Düzce’de yaşıyoruz. Sendikada arabuluculuk yapıyor. Fabrika sahiplerinin gayretli olduğunu da görüyoruz. İşçilerin ve sendikanın da ılımlı olduğu görülüyor. Taşkınlık yapmadan Düzce’ye ve fabrikaya zarar vermeden grev yaptıkları için teşekkür ediyoruz.”



Keskin ayrıca ünlü bir beyaz eşya firmasının Düzce’ye fabrikasını taşıyacağını belirterek, “Sayın bakanımız ile birlikte yeni fabrikaları getirmeye çalışıyoruz. Sizin çalışma şartlarınızı iyileştirmede onlar da hemfikirler. Düzce gelecek olan yeni bir fabrika 4 bin işçi çalıştıracak. Bizim derdimiz katma değeri yüksek fabrikaları getirmek ve istihdamı arttırmak. 2014 yılından bu yana çalışıyoruz. 7 Bin 500 istihdam sağladık. İnsanların çalışmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber; Ş. ÇAKIR