Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Paris’teki saldırı ve Charlie Hebdo karikatürlerinin Türkiye'de yayınlanması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Keskin’in basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. İslam adına son derece kötü görüntülerin olduğu Hassas bir dönemden geçildiğini ifade eden Keskin, şunları söyledi:

“Teröre karşı olduğumuz kadar İslam düşmanlığına da karşıyız, yabancı düşmanlığına da karşıyız. Herhangi bir dinin onuruna, haysiyetine dokunacak olan çalışmalara da hiçbir şekilde müsamaha edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Kendi iç dünyasında herhangi bir insan Hazreti Peygamberi sevmiyor olabilir. O, onun inancı ile ilgili bir şeydir. İslam'ın kutsal değerlerine, kendisini hiç bağlı hissetmiyor olabilir. Ama bu hiç kimseye İslam'ın değerlerine ya da herhangi bir dinin değerlerine karşı aleni bir saldırı içerisinde bulunma hakkını vermez. Dolayısıyla Fransa'da olanla Türkiye'de olan arasında hiçbir şekilde ayrım içinde olmayız. Bu bir prensip meselesidir, insanlık meselesidir. Bu anlamda da herkesin son derece hassas olmasını, duyarlı olmasını tavsiye ederiz.”

 

ASLA MÜSAADE ETMEYİZ

 


Ortaya konulmak istenen provokasyonun farkına varması gerektiğini belirten Keskin “ dinin kutsallarına hiçbir şekilde laf söyletmeyiz, buna müsaade etmeyiz.” Dedi. Keskin, bununla ilgili olarak da her türlü tepkiyi meşru yollardan gösterilmesi gerektiğini vurguladı, şiddetten uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Keskin, “Hazreti Peygamberin ismi anıldığı anda, şu anda bile milyonlorca insanın gözleri yaşarıyor, içi titriyor, Peygambere salavat getiriyor. Birileri Peygamberimize hakaret etti diye Peygamberimizin ne gönlümüzdeki yerinde en ufak bir sarsılma olur ne de Hazreti Peygamberin o üstün varlığına en ufak bir şekilde halel gelmez. Ama bunun üzerinden Müslümanları tahkir etmek, bunun üzerinden İslam inancına birileri saldırmak isterse ona da asla müsaade etmeyiz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlunun dediği gibi; Biz bu topraklarda Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz bu çok açık ve net ilkesel tutumuzdur. Herkes bunu böyle bilmelidir.” diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR