KESK'e yönelik DHKP-C adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan üyeleri ile ilgili olarak basın açıklaması yapan KESK Düzce dönem sözcüsü Fevzi İpek, art arda yapılan operasyonların hiçbirisinin tesadüfî olmadığı dile getirerek ne zaman kamu emekçilerinin hakları gasp edilecekse KESK’e yönelik itibarsızlaştırma ve kriminalize etme operasyonları için düğmeye basıldığını savundu.

Sindirme operasyonları

İpek, “Zaten sınırlı düzeye indirilen iş güvencemizi ortadan kaldırmayı ve performansa dayalı ücretlendirmeyi öngören 657 sayılı DMK’da değişikliklerin gündeme getirildiği bu süreçte KESK olarak iş güvencemizden taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna ilan etmemizin hemen ardından yapılan 19 Şubat operasyonunun tesadüf olmadığı açıktır. Bu operasyonların tek bir adı vardır.  O da “Emek ve Demokrasi Güçlerini Sindirme” operasyonlarıdır.”dedi.

Asla yılmayacağız

Kesk olarak baskılara karşın asla yılmayacaklarının altını çizen.... hukuksal mücadelerine devam edeceklerini belirtti.

İpek, ”Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat bir daha ifade ediyoruz. Bizler, bu topraklarda gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin de ağır olduğunu biliyoruz.   Ancak "hak verilmez mücadeleyle alınır" şiarını ilke edinen, baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap veren, "acıyı bal eyledik" diyen bir gelenekten gelen KESK’liler baskılar karşısında asla yılmayacaktır. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. KESK olarak bugüne kadar olduğu gibi tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için hem örgütlü gücümüzle hem de hukuksal olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR