KESK ve bağlı sendikalar bugün Spor sokak çıkışında basın açıklaması yaparak Reyhanlı'da yaşanan saldırılardan Ak Parti'yi sorumlu tuttu. Ülkeyi harap eden ve kan gölüne çeviren gelişmelerin AKP’nin izlediği işbirlikçi politikalardan kaynaklandığını savunan sendika üyeleri hükümet aleyhine sloganlar attı.

 

Sendika adına açıklama yapan Eğitim Sen dönem Sözcüsü Fevzi İpek, yaşanan felaketin AKP hükümetinin içine düştüğü krizi gözler önüne serdiğini öne sürdü.

 

İpek, “AKP, ABD’nin Suriye’de rejim değişikliğine ilişkin ilerleme kaydedememesi ve iç savaş güçleri üzerindeki denetiminin zayıflamasına bağlı olarak giderek her adımında krizin içine sürüklenmektedir. Davutoğlu’nun ‘stratejik derinlik” dediği politikanın aslında ‘ABD’ye stratejik bağımlılık’ olduğu, atılan her adımda kamuoyu gözünde daha da netleştiği gibi, AKP’nin ülke sınırlarını bile koruyamadığı bir zafiyet gün geçtikçe büyümektedir.Şimdi AKP, bu krizden ağzından daha da kan damlatarak çıkmaya çalışmaktadır. Daha açık olan ise, bugüne kadar Suriye halklarının yaşamlarının ve geleceğinin yok edilmesine, yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirilmesine karşı, başta Hatay’da olmak üzere tüm Türkiye’de sürecin başından itibaren yükselen barış seslerine AKP’nin kulağının her zaman tıkalı olmasıdır.” Dedi.

 

İpek, AK Partinin yükselen barış seslerine kulak tıkadığını öne sürerek “Bizler halkın, sokağın barış talebine kulak vermeyenlere inat bizler sesimizi daha da büyütmeye kararlıyız.”dedi.
Açıklamanın ardından sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Haber: S. KAŞKIR