KESK Dönem Sözcüsü Fevzi İpek, 21 gündür maaşlarını alamayan PTT işçilerine destek verdi. Basın açıklaması ile işçilein yanında olduklarını bildiren İpek, “ AKP İktidarı emekçiye ülkemizi cehennem haline getirmeye çalışılmaktadır’ dedi.
AKP emek düşmanı
İpek, “ Ülkemizde sermayeye hizmette sınır tanımayan AKP hükümeti, tüm dünyada hayata geçirilmeye bu emek düşmanı emek politikaların gönüllü uygulayıcısı olarak var gücüyle emekçilerin kazanılmış haklarına saldırmaktadır. Eğitim, sağlık, haberleşme gibi en temel kamusal alanların, piyasaya açılarak paralı hale getirilmesi bu iktidarın eseridir, zenginle yoksul arasında ki uçurumun tarihin en üst seviyesine çıkması bu iktidarın eseridir. Ülkemiz AKP iktidarıyla sermayeye dikensiz gül bahçesi, emekçiye cehennem haline getirilmeye çalışılmaktadır. Tüm bunların yanında kamunun her alanında uygulanmaya çalışılan taşeronlaşma AKP’nin en önemli emek düşmanı icraatı olarak ortaya çıkmaktadır.” Dedi.
21 gündür maaşlarını alamayan postacıların zor günler geçirdiğini söyleyen İpek evlerinde elektriğin, doğalgazın kesildiğini ve insanların soğukta kaldığını vurguladı.
İpek, “bugün burada anlattıklarımızın acı bir örneğini yaşamaktayız. PTT Başmüdürlüğünde taşeron olarak çalışan postacı arkadaşlarımız çalışma koşullarının ağırlığı bir yana, 21 gündür maaşlarını alamamışlardır. Arkadaşlarımızın kimisi ev kirasını ödeyememiş, kimisi kredi kartı borcunu, kimisi de elektrik faturasını ödeyemediği için bu kış gününde elektriği kesilmiş, soğukta kalmış, kimisi çocuğuna okul harçlığı veremeyecek duruma düşmüştür. Mağdur olan bu arkadaşlarımız için,’ bizim personelimiz değil, muhatap taşeron firmadır’ deyip, işin içinden sıyrılamazsınız, sorumluluktan kaçamazsınız. Bu arkadaşlarımız üzerinde PTT üniformalarıyla sizin işinizi yapmaktadır, siz üst işveren konumundasınız. Posta emekçilerinin bu sorununa duyarsız kalamazsınız, işlenen bu suça ortak oluyorsunuz. Şunu bilin ki taşeron çalışan posta emekçileri yalnız ve sahipsiz değildir. KESK olarak arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda hukuki işlem de dahil her türlü yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR