Akçakoca Kaymakamlığı ve İl Tarım Müdürlüğü tarafında Düzce’de, Kestane Yetiştiriciliği ve Geleceği konulu bir panel düzenlendi.

Akçakoca Öğretmen Evi’nde düzenlenen panele, Ak Parti Düzce Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, İl Tarım V. Müdürü Ayhan Ünal  ile çok sayıda daire müdürü ve muhtar ile davetli katıldı.

Panel öncesinde bir konuşma yapması için kürsüye davet edilen Ak Parti Düzce Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Kestane yetiştiriciliği konusunda Düzce genelinde, AB nezdinde bir proje geliştirerek bir yardım ve kredi alma imkanı olduğunu söyleyen Yakış, bu konuda ilçe kaymakamı Tuncer ve İl tarım müdürlüğü ile görüşmeler yapacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından  ‘Kestane Yetiştiriciliği ve Geleceği’ konulu panele geçildi. Oturum başkanlığını İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal’ın yaptığı panelde; Kestanenin gıda Yönünden Önemi ve Sanayi ile ilişkilerini, Ziraat Yük. Mühendisi Nadir Işık, Türkiye’de Kestane Yetiştiriciliği ve Geleceği konusunu, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Görevlisi Doç Dr. Ümit Serdar ve Kestane Hastalıkları konusunu da, Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi öğretim  Üyesi Profesör  Doktor Surhay Allahverdi anlattılar. Panelin sonunda konuklara Akçakoca Kestane Şekeri takdim edildi.