Yapılan KEY ödemeleri uzun süre tartışılırken ödemelerde Düzce'de de kuyruklar oluşmuş ödemeleri alan vatandaşlar bu duruma ödenekteki düşük fiyatlar yüzünden sevinemimişti. Ödemelerin kimlik numarasının son iki hanesine göre verilmesi işlemi de sona ermiş ancak ödeneklerin 5 yıl süreyle devam edeceği de ifade edilmişti.

Yapılan ödemelere çeşitli kesimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından tepki gelmeye devam ediyor. Son olarak ödemelerle ilgili açıklama yapan KESK Genel Sekreterliği, KEY ödemeleri ile ilgili yapılan hesapların ciddiyetsizlikle düzenlendiğini, bu süreçte bazı bilgi ve belgelerin yok edildiğinin ortaya çıktığını savundu.Hak sahiplerinden kesilen paraların nemalandırılarak yeniden hesaplanmasını talep ettiklerini söyleyen sekreterlik, 8 milyon çalışanın ya 1 YTL aldığını ya da hiç ödeme alamadığını belirtti.Sekreterlik ayrıca ''AKP hükümeti yaptığı hukuksal düzenlemelerle KEY hakkının kaynağı olan 3320 sayılı yasada öngörülen nemalandırma sistemini değiştirerek emekçilerin haklarını Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yararına değiştirmiştir. Geriye dönük biçimde yeni düzenlemeler yapılarak belirsizlikler ve hak kayıpları yaşanmıştır'' ifadelerini kullandı.Gayri menkullerin değerinin uzun süre bir sır olarak tutulduğunu savunan genel sekreterlik, bu nedenle KEY hesaplarının zarara uğratıldığına dair endişelerinin haklılığının ortaya çıktığını ileri sürerek yapılan hukuka aykırı nemalandırma işleminin ve işlemin dayanağı 14 Ağustos 2008 tarihli yönetmeliğin 5. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını kaydetti.Sekrekterlik son olarak , dava dilekçesinde, işlemin dayanağı 5664 sayılı yasanın 4. maddesinin de Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürdüklerini sözlerine ekledi.

KEY ödemeleriyle ilgili daha ne şekilde tepki geleceği ya da bu durumun nasıl çözümleneceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.