Olağanüstü hal kapsamında 701 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) açıklandı. OHAL kapsamında yayımlanan 701 sayılı kanun hükmünde kararname ile 18 bin 632 kişi ihraç edildi; 12 dernek, 3 gazete ve 1 televizyon kapatıldı.

Açıklanan ve kurumlardan yapılan ihraçlar içinde Düzce’den de isimler bulunuyor. Emniyet Müdürlüğü’nde iller açıklanmadığı için isimler bilinmezken Düzce’den toplamda 5 isim yer alıyor.

Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda infaz koruma memuru olarak görev yapan Gökhan Atak, Hasan Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Düzce’de sivil savunma uzmanı olarak görev yapan Ümit Ateş, Düzce Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Kıdemli Albay olarak görev yapan Yılmaz Özdemir, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Yıldırım ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Gelir Uzman Yardımcısı Serhan Yasal da ihraç edilen isimler arasında yer aldı.

OHAL kapsamında çıkartılan 701 sayılı KHK ile 148 kişi ilgili kanun hükmünde kararnamenin kabulüne ilişkin kanunun eki listelerin ilgili sıralarından çıkarılarak kamudaki görevlerine iade edildi.


Haber: M.AYDIN