19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Düzce’de de anma programları düzenlendi. Programa katılan gazilerin bazı konularda üzgün oldukları gözlenirken, Avni Akyol Parkı’nda karşılaştığımız Kıbrıs gazilerine neler düşündüklerini sorduk. Gazilerden aldığımız cevaplar düşündürücüydü.



“Onlar da gazi ama bizim gibi gazi arkadaşlar bu konuda üzgünlük duyuyor”
Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Kıbrıs gazileri şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda varsa muharip gaziler var. Elden sorun var, saygıda sorun var, maaşta sorun var, bize kredi verilecekti onda da sorun var. Mesela bizim çocuğumuz doğuya gitmeyecekti ama doğuda askerlik yaptı. Yine vatan sağ olsun millet sağ olsun da bazı sorunlara karşıyım.

Gazilik bizim için çok değerlidir. Gaziler arasında baya ayrımcılıklar var. Bu bizi gerçekten çok üzüyor. Güneydoğu gazisi var, 15 Temmuz gazileri var. Onların yanında biz gerçekten silik gibi kalıyoruz. Onlar da gazi ama bizim gibi gazi arkadaşlar bu konuda üzgünlük duyuyor. 15 Temmuz gazisine verilen değerin belki de onda biri bize verilmiyor. Biz kendi isteğimizle gezmek için Kıbrıs’a gitmedik. Bizi oraya devlet gönderdi, şehitte olabilirdik. Benim yanımda kaç arkadaşım şehit oldu. Kıbrıs’tan sonra aylarca kendime gelemedim. Demek ki yaşayacağımız varmış, ölmeden geldik.”

Haber: M. AYDIN