Düzce Milletveli İbrahim Korkmaz'ın hızlı trenin Düzce'ye gerekli olmadığı ve kör bir yatırım olduğunu şeklindeki açıklamasına hızlı treni savunan ve bu yönde açıklamalarda bulunan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs'tan cevap gecikmedi. Hızlı trene vekil ve tekil gözüyle değil, çoğulcu halk gözüyle bakılması gerektiğini savunan Kıbrıs, hızlı tren istasyonunun Düzce'de olmasıyla herkesin kazanacağını söyledi.
Kıbrıs yaptığı yazılı açıklamada; "Asıl ilgilendiğimiz, gündeme taşımaya çalıştığımız "Düzce'den trenin geçmesi değil istasyonun Düzce'de olması"dır. Evet tren hattı sadece bizim için yapılsa belki maliyetli, gereksiz, kör yatırım, hatta çocukça bir istek denilebilir. Böyle dahi olsa istemek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyor, misket oynayan çocuklardan bazıları misket kaybetmeye başlayınca "Ver benim misketlerimi, biz oynamıyoruz, sizde oynamayın, oyun bitti" dediği gibi de olmamalı. Ciddi ve Düzce'miz için çok önemli olan bu konuda isteğimiz açıkça, net bir dille söylemek gerekirse "Saçmalıpınar'dan hızlı tren hattı geçiyorsa, bu ister üstten, ister tünelden, isterse yerin altından dahi geçse bile, Ankara'da, İstanbul'da ve yurt dışında çok sayıda örneklerini gördüğümüz yer altı metro istasyonları tarzında yapılabilir" diyoruz. Asıl önemli olan hükümet politikasınında üzerinde "Devlet politikası" olan bu prestij, vip projeler, bırakın Düzce’yi, Türkiye’yi, çok daha ileri dünya gözüyle önemli ses getiren dünyanın dikkatini çeken projelerdir. Ülke menfaatli bu projede halk, STK’lar, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, Düzceli olmayan ama Düzce’ye gönül vermişler el ele olup tasarlanan tek istasyonun Sakarya’da değil Düzce’mizde olmasını sağlamaya çalışmalıyız. Buna destek vermeliyiz. Saçmalıpınar’a değil 1 saatte, 2 saatte gitsek ne olur amaç bizim gitmemiz. Düzce'den istasyona gidecek. Düzceli sayısının az olması değil Ankara’dan ve İstanbul’dan insanların Düzce’ye gelmesini sağlamak, dışarıdan şu anda ekonomimize katkısı olanlara karayoluna alternatif tren yolunuda hizmete sunarak "Düzce'mizin fizıbıl olduğunu’’ ispatlamak, yeni gelmeyi düşünenlerin kararlarını etkiliyecek önemli bir faktördür.

En ihtiyacı olan il Düzce’dir

AK Parti hükümetinin en birinci söyleminin "insan odaklı anlayış" olduğunu vurgulayan Kıbrıs, "Bundan daha iyi insan odaklı talep olabilir mi? Sakarya ilinin her konuda ilerlemiş olduğu herkesce malum. "Adaletli kalkınmada öncelik sırası şimdi Düzce"dedir diyoruz. Sonuç olarak ilimizden tren hattı geçiyorsa bu da dağdan, ovadan, viyadükle üstten, tünelle dağın içinden nerden geçerse geçsin Ankara ile İstanbul'un arasında, en ortada, en mantıklı ve buna en ihtiyacı olan il Düzce’mizdir diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haber: S. KAŞKIR