Sanayi Bakanı Taner Yıldız’ın , “ Gün 5'te ışıyorsa, biz de bir saat hazırlık yapıp 6'da sokağa çıkıp işimize başlayalım. Gün 6'da ağarıyorsa, 7'de işe başlayalım. Mesai saatlerinin bitişi de günışığına paralel olsun. Bunu Bakanlar Kurulu'na önermeyi düşünüyorum” şeklindeki açıklamasına Memursen Düzce temsilciliğinden de yanıt gecikmedi.

İl Başkanı Orhan Kılıç, “ Sayın Bakanın uygulamayı düşündüğü yeni mesai saati uygulamasının, iyi çalışılmadan altı doldurulmadan s öylenmiş bir söz olarak ülkemiz için uygulanması zor bir düşünce olduğu kanaatindeyiz. Sabahın 6'sında başlayacak bir mesai uygulaması o mesaiye gidecek insanlar için 5'de kalkmak anlamına gelir. Düşünün sabahın 5'inde uykuya en çok ihtiyacı olan büyüme çağındaki çocuklarımız da saat 5 kalkacak kreşe gidecek, ilköğretim çağındaki çocuklar da karda , kışta 5'de kalkacak. Birileri sayın bakanımızı yanlış yönlendiriyor olmalı. Memur-Sen olarak bu kadarına da pes diyoruz Buna katlanamayız diyoruz. Ney miş Enerji tasarrufuymuş, kış mevsiminde sabah 7.00 da dahi gün doğmazken elektrik enerjisi kullanırken sabahın 6'sın da daha çok enerji kullanılmayacak mıdır? Daha çok ısı kullanılmayacak mıdır? Sabah 6 mesai uygulaması ekvator kuşağında kullanılabilir. Sanırım bazılarında da kullanılıyor. Ülkemizin coğrafi olarak yeri değişmediğine göre ne oldu saat 6'da mesai uygulamasına geçilmek istendi anlam veremiyoruz.” Dedi.

Ayrıca Bakan’ın Cumartesi mesai uygulaması açıklaması hakkında da konuşan Kılıç, “ Cumartesi de çalışılmalı deniliyor. 1970'li yıllarda varmış deniliyor. 1970 yılında bu ülke 70 sente muhtaç iken yapılmış bir uygulamayı şimdi yaparsak daha zengin olacakmışız falan filan. Bu ülke dünyanın en büyük 15 ekonomisi arasında olduğunu ve takvimlerin 2011 yılını gösterdiğini de unutmuş olmalılar. Artık gelişmiş ülkelerde haftalık 37 saatin altında bir çalışma koşulları aranırken ülkemiz insanının daha da köleleştirilmesinin karşısında olacağımızdan kimse kuşku duymasın. Kısacası düşünce aşamasındaki yeni mesai düşüncesi ülkemiz insanının aile ve sosyal hayatına uymamaktadır. Artık ileriye bakmamız gerekirken gelişmeyi ve zenginliği geçmiş yıllarda aramak bize akıllıca gelmemektedir.” İfadelerini kullandı.

Haber; H. İŞCAN