Gaziantep'te düzenlenen saldırı sonrası yazılı bir açıklama yapan Kılıç, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hakkari-Van Karayolu'nda gerçekleştirilen mayınlı saldırısında iki uzman çavuşumuzun şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını hatırlatan Kılıç, "Birilerinin genç arkadaşları, birilerinin yoldaşları, iyi çocukları Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bir ve beraber yaşamanın en güzel örneklerinden birinin verildiği Gaziantep'te masum vatandaşlarımızın canına kıydı. Yandaş vekilleriyle propaganda yapan, misafirliği seven vekilleri aracılığıyla mesaj gönderen PKK, yaptığı eylemleriyle gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş ve halk düşmanı olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Bayramda bile askerlere mayınlı tuzak kuran, Türk-Kürt ayrımı yapmadan vatandaşların canına kast eden Bebek katili, eli kanlı terör örgütünün halk düşmanı olduğunun bir kez daha görüldüğüne vurgu yapan Kılıç, milletimizin, PKK'nın eli kanlı bir terör örgütü olduğuna, birlik ve beraberliğimize kast edenlerin kuklası olduğuna olan inancının iyice pekiştiğini, bundan sonra eli kanlı terör örgütüne, 'iyi çocuklar, genç arkadaşlar' diyeceklerin bir kez daha düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Terörlü mücadelenin vatandaşlarımızın sağduyusu ve provokasyona gelmemesi kadar, yetki ve sorumluluk sahibi kişi ve kurumların da üzerlerine düşeni hakkıyla yapmasıyla mümkün olduğunu da belirten Kılıç, bütün kurum ve kuruluşları koordineli çalışmaya çağırdı. 'Güçlü ordu, güçlü Türkiye' sözlerinin sloganın ötesine geçmesi gerektiğini ve bu gücün terör örgütü mensuplarının tepesine bir balyoz gibi inmesi gerektiğini de dile getiren Kılıç, her eylem sonrası söylenen sözlerin artık icraata dönüşmesi gerektiğini belirtti. Uzantıları ve tetikçileri ülkemizde, destekçileri ise hem içimizde hem de dışarıda olan terör örgütünün belinin kırılması gerektiğini söyleyen Kılıç, siyaset kurumunun da terörden ekmek çıkarmak yerine mücadelede işbirliği içinde olması gerektiğini, terör örgütünün içimizdeki temsilci ve uzantısı konumunda olanların da terörü lanetleme, terörle aralarına mesafe koyma ve reddetme zamanının çoktan geçtiğini kaydetti.

Kılıç açıklamasının sonunda hayatını kaybeden vatandaşlara ve şehitlere Allah'ta rahmet, başta aileleri ve yakınları olmak üzere tüm millete başsağlığı, yaralılara ve askerlere de acil şifalar diledi.