Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç bugün düzenlediği basın toplantısında Düzce Üniversitesi ve Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı. Düzce Üniversitesi’nde sorunların gerileyeceğini düşündüklerini fakat gün geçtikçe sorunları arttığını belirten Kılıç, Rektör Şerifoğlu’nun Tıp Fakültesi’nin mezuniyet törenine katılmamasını da sert bir dille eleştirdi. 

“Tıp Fakültesi’nin mezuniyet törenine hep birlikte katıldık. Düzce’nin tüm erkânı oradaydı. Ama gözler hınca hınç dolmuş salonda Rektörü aradı. Rektör Hanım her fırsatta ben siyasi iradeden üniversite adına destek isteyeceğim diyor. Bütün siyasi irade orada ama Rektör Hanım oraya katılma tenezzülünde bulunmuyor. Şimdi rektör hanım siyasi iradenin olduğu yere katılmadı ve gelecekte bir şey istediğinde hangi yüzle istekte bulunacak. Aslında rektör kapıları kendi kapatıyor. Kimse ona kapıları kapatmıyor. Rektör hanım bu iradeyi umursamıyorum demiştir. Hiç ahlaki olmadı. Düzce Üniversitesi rektörüne yakışmadı.”

Sözlerine devam eden Kılıç, Düzce Üniversitesi’nin panayır yerine döneceğini ve 6 ayda Düzce Üniversitesi ile ilgili koca bir klasör dosya yaptıklarını belirtti. Düzce Üniversitesi kadın doğum bölümünde bazı olumsuzlukların yaşandığını vurgulayan Kılıç, Rektör Şerifoğlu’nun seçimde kendine oy verdiğini düşündüğü kişileri oy vermediğini düşündüğü kişilere karşı maşa gibi kullandığını iddia etti.

“Rektör bu sefer kendine oy vermiş olduğunu düşündüğü kişileri oy vermemiş olduğunu düşündüğü kişilere baskı yapması için maşa gibi kullanıyor. Düzce mobbingi bizden duydu. Şimdi de rektörün aracılı mobbin g uygulaması yaptığını söylüyoruz. Bu kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalında gerçekleştirildi. Ana bilim dalı başkanı İsmail Özdemir, rektör atamasını takiben arkadaşlarına rektör hanımın seçilmesi için birçok çalışma yaptığını söylemekten çekinmemiştir. Bu gayretlerin meyvelerini almıştır. Muayene açılmasının önünü açmış ve muayene açılmasına izin verilmiştir. Cerrahi müdahale yapılması gereken hiçbir hastaya mesai saatleri içinde randevu verilmemiş ve hiçbir kayıt yapılmamıştır. Bize gelen öğretim üyeleri bölüm başkanının mesai saatleri dışında devletin imkanlarını kullanarak cerrahi müdahale yaptığını söylediler. Ödediğimiz vergilerin devletin cebine girmesi gerekirken haksız yere bir öğretim görevlisinin cebine girmesine tahammül edemeyiz.

Haber; R. BAL