Düzce Valisi Bülent Kılınç, Akçakoca  ziyareti sırasında çevre sorunları ve turizm ile ilgili detaylı incelemeler yaptı.

 

Düzce Valisi Bülent Kılınç,Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toparak,Akçakoca Kaymakamlığını Dünya Çevre Günü dolayısıyla,ilgili kurum müdürleriyle birlikte ziyaret etti.

 

Akçakoca'da Çevre kirliliğine yönelik çalışmalar ve yaz sezonuna giriş sebebiyle Belediye çalışmaları hakkında brifing aldı.Ardından Akçakoca sahillerinde incelemelerde bulunarak kafeteryaları denetledi.

 

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer Vali Bülent Kılınç'a sinevizyon aracılığı ile,Akçakoca köylerine yönelik yapılan asfalt çalışmaları,poseftik çukurları yapımı ve Şehir merkezinde özellikle sahil kesiminde bulunan turizm işletmeciler ve deniz kenarında ikamet eden özel şahıslara ait  kanalizasyonunu denize akıtan binalar hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

İl Jandarma Komutanı Albay Sabahattin Toprak,Turizm'in olmazsa olmazları arasından özellikle güvenlik olduğunu belirterek Güvenlik konusunda oldukça hassas olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, ekonomik nedenlerden dolayı meydana gelen hırsızlık olaylarının her geçen gün azaldığını söyledi.

 

 Turizm İl Müdürü Özcan Budak,Akçakoca'da yıllardır atıl olarak duran Turizm işletmeleri arasında 3 tanesinin adeta bir cenaze gibi duruduğunu belirterek  mavi bayrak çalışmalarının sürdüğünü belirterek, turistik hizmetlerin aşırı pahalı olduğuna ilişkin şikayetlere karşı işletmecilerin  duyarlı olmasını istedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Bülent Kılınç, sorunların çözümü için bir an önce çalışmaları hızlandırmak gerektiğini belirterek, Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmaları önemsediğini, ceza kesmek yerine inandırıcı uyarılarla bu sorunlar çözüleceğini söyledi.

 

 

Toplantı sonunda Vali Kılınç ve beraberindeki heyet,Akçakoca sahil şeridi, Çınar Otel, Kale Mevkii ve Melenağzı köylerinde incelemelerde bulundu,