Vergi Haftası nedeniyle Düzce Deftardarlığı tarafından önce Atatürk Anıtına çelen sunuldu ardından Vali Bülent Kılınç'a ziyaret yapıldı. Ziyaret Sırasında konuşan Vali Bülent Kılınç, devletin temel hizmetlerinde en önemli kaynak vergidir. Devlet Düzce'den topladığı vergiden fazla yatırım yapıyor bunu dengelememiz gerekiyor." dedi.
22-28 Şubat Vergi haftası nedeniyle Düzce Deftardar Vekili Fuat Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü Tahsin Gürler ile deftardarlık ve vergi dairesi personeli Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında Düzce'nin vergi durumu hakkında bilgiler veren deftardar Vekili Fuat Yıldırım Düzcede 13 bin 812 gelir vergisi mükellefi,
2 bin 455 kurumlar vergisi mükellefi, 55 bin 413 motorlu taşıtlar mükelelfi bulunduğunu ve tahakkuk eden vergi miktarının 423 Milyon olduğunu tahsilatın ise 240 Milyon lira olduğunu söyledi.
Tahakkuk eden verginin % 65 oranında tahsil edildiğini belirten yıldırım 296 Milyon bütçeleri bulunduğunu ve gelirlerin, giderin % 81.30'unu karşıladığını söyledi.
Vali Bülent Kılınç devletin temel hizmetlerinde en önemli kaynak vergi gelirleridir. Tahakkuk eden rakkamların % 19'undan daha fazla kaynak Düzce'ye geliyor ve Düzce olarak bunu dengelememiz gerekiyor diyerek "Düzce'nin Türkiye genelinde ilk yirmi ilin arasında olması sevindirici durum. Büyük firmaların kayıtlarının İstanbul'dan Düzce'ye alınması sonucunda Düzce'nin ekonomik büyüklüğünü net olarak ortaya çıkacağını söyledi.