24 aralık Çarşamba günü öğleden sonra başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Düzce'de zor anlar yaşandığına dikkati çeken Vali Bülent Kılınç, kar yağışından dolayı duyduğu mennuniyeti dile getirdi. Geçen yıl yağan kar oranının normal seviyenin yüzde 50 altında olduğunu hatırlatan Kılınç, “Gerek su kaynakların artması gerekse doğal kaynakların artması için bu yağışlara gerçekten ihtiyacımız var.” dedi.

Kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı'nda yaşanan sorunlar hakkın da da açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, TEM otoyolu'nun trafiğe kapanması ile ilgili olarak şunları söyledi. “Özellikle önceki gün akşam saatlerindeki yoğun kar yağışı ve Bolu tünelinin olduğu kesimde yaşanan bir kazadan dolayı Tem otoyolu trafiğe kapandı. Kaynaşlı'daki ekipler bizden yardım isteyerek Tem Otoyolu'ndaki trafiği Bolu Dağı'na yönlendirmemizi istedi. Arkadaşlarımız yönlendirme yaptıktan sonra, Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışından dolayı bir patetes yüklü kamyonun devrilmesi ve üç tırın kaza yapması nedeniyle sabah 05.30'a kadar Düzce istikameti trafiğe kapandı. Bizler gece geç saatlere kadar ordaydık. Birkaç gözlemim oldu. Öncelikle vatandaşların meteorolojik verileri dikkate almayarak yola çıktığını gördük. Diğer bir tespitimiz vatandaşların uyarılara kulak vermeden ısrarla yola devam etmek istemeleriydi. Akşam saatlerinde Sakarya Vali'mizi arayarak bütün vatandaşlara ikaz yapılmasını ve bulabildikleri en yakın dinlenme tesisine girmeleri şeklinde uyarı yapılmasını talep ettim. Çünkü Düzce'ye girmeleri halinde yola devam etmeleri mümkün değildi. Vatandaşların bu konuda çok duyarlı olmaları gerekiyor. ifadelerini kullandı.

Toplam 119 köy yolunun ulaşıma kapndığını ifade eden Kılınç, “ Ekiplerimiz bu yolları açmak için çalışmalarına hemen başladı. Yaklaşık 36 araç ve ekiplerle il ve ilçelerde bu araçlarımız kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle vatandaşların kar temizleme çalışmaları kapsamında ekiplere yardım etmelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuşurken, ekiplerin yeterli olduğunu, şu ana kadar yanlızca Yığılca ve Kaynaşlı Kaymakamlıklarının birer araç talebi olduğunu kaydetti.