Düzce Valisi Bülent Kılınç, ilimizin sorunları ile ilgili ziyaret ve gezilerinin ardından  ajandasındaki ilk konu olarak çevreyi seçti.

 Özellikle D 100 karayolu civarında yoğunlaşan kötü görünümlü yapılar, gelişigüzel çöp yığınları, görüntü kirliliği yaratan elemanlar ile ilgili olarak “Bahar Temizliği projesi başlatılacak.

Düzce Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada Düzce’nin önemli bir turizm potansiyeli taşıdığı ve bu potansiyelin bugüne kadar yeterince değerlendirildiği belirtildi.

 İlimizin ülkenin önemli ana ulaşım yollarında bulunması nedeniyle çevrenin düzenli ve estetik bir görünüm kazanmasının önemine işaret edilen açıklamada, yol güzergahlarında bulunan metruk yapılar, düzensiz yapılaşma, cephe kirliliği, gelişigüzel atılarak biriktirilen çöp ve molozlar,  imar, şehircilik, çevre ve mühendislik    konularında vatandaşların desteği ile bir çalışma başlatılmasını zorunlu hale geldiği ifade edildi.

Düzce’nin karayolundan kötü görünmesine neden olan bu unsurlardan kurtulması için Valilik Çevre ve Orman Müdürlüğü eliyle “ Bahar Temizliği Projesi” adıyla bir çalışma başlatıyor. Bu amaçla 19 Mart Çarşamba günü  saat 10.00’da Özel İdare Hizmet Binası İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda bir değerlendirme toplantısı yapılacak