Yaşanan depremlerin ardından yapılan Yenikent'te, vatandaşların yararlanması için Kalıcı İş Merkezleri de yapılmıştı. Ancak iş merkezleri ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı kendi kaderine terk edilmişti. İş merkezlerini bugün Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram ziyaret ederek iş merkezlerinin son durumu hakkında esnaflardan bilgi aldı. Esnaflar ilgisizlikten dolayı şikayetçi olurken iş merkezlerinin durumu da yaşanan sorunu gözler önüne serdi.

“İş Merkezleri değerlendirilecek.”

İş merkezlerini değerlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Vali Bülent Kılınç, “Buradaki iş merkezleri biraz bakımsız kalmış ama bu merkezleri değerlendirmek gerekiyor. İstihdam olarak olsun, Üniversitenin kullanması için olsun ilerleyen zamanlarda buraları değerlendireceğiz. Yapılan bu merkezleri görmemezlikten gelemeyiz. Buralar en iyi şekilde değerlendirilecektir.” şeklinde konuştu.

“Yaşanan sorunun biz de farkındayız.”

İş Merkezlerinin hali konusunda neler yaşandığının kendilerinin de farkında olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Bayram da esnafların şikayetleri üzerine, “Buralarda neler yapabileceğimizi bizde gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız merkezleri biraz kötü kullanmış. Yapılanların bizde farkındayız ve bu konuda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kılınç ve Bayram daha sonra 3. bölgede bulunan Kent Ormanı'nı da ziyaret ederek Kent Ormanı'nın son durumu hakkında bilgi aldı.