Dün yaptığı açıklamalarla Vali Bülent Kılınç'a değinen MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'a bugün Vali Bülent Kılınç'tan yazılı cevap gelmişti. Ilgaz, Kılınç'ın yaptığı açıklamaları yeterli bulmadı. Ilgaz, yaptığı yazılı açıklamada dün yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu söyledi.

“Kimsenin bunu değiştirmeye gücü yok.”

Ilgaz, Kılınç'ın açıklamasının kendini tatmin etmediğini ifade ederken, “ Çed kanunu ortada. Yığılca'daki taş ocağı da ortada. Kimsenin bunları bir iki günde değiştirme gücü yok.” dedi.

Vali Bülent Kılınç'la kavga eder bir pozisyona düşmekten son derece rahatsız olduğunun altını çizen Ilgaz, “ Ancak bu usulsüzlüğe sessiz kalmamızı bizden kimse beklemesin. Düzce'yi de kimse sahipsiz zannetmesin.” şeklinde konuştu.

“ Duyarlı bir siyasetçi tavrıyla yaptım.”

Ilgaz ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“ Rahatsız olduğum ikinci konu seçime iki gün kala böyle çok önemli bir meselesinin seçim malzemesi olarak kullanılıyormuşum gibi algılanmasıdır.” Bu konu ile ilgili açıklamak istediğim bana bu bilgiler 24 Mart Salı günü Yığılca'ya miting için gittiğimde oradaki kamyoncu arkadaşlar tarafından verildi. 25 Mart Çarşamba günü bilgileri doğrulatmak için merkezdeki bazı bürokratlarla görüştüm. 26 Mart Perşembe günü de basın açıklaması yaptım. Dolayısıyla bütün bunları seçim sonuçlarını etkilemek için değil duyarlı bir siyasetçi tavrıyla yaptığımın bilinmesini istiyorum.”

“Seçimden sonra adli makamlara taşıyacağım.”

Ilgaz ayrıca Vali Bülent Kılınç'ın yaptığı açıklamaların cevabını seçim bitene kadar erteleyeceğini, bu işi adli makamlara taşıyacağını sözlerine ekledi.