Düzce Valisi Bülent Kılınç, altyapı ve sanayi ile  başladığı  incelemelerine Sosyal hizmetler alanı ile devam etti. Kılınç’a incelemelerinde Vali Yardımcısı Ramazan Şahin de eşlik etti.

 Hamidiye’de bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu’nun tüm birimlerini tek tek dolaşarak inceleyen ve bilgi alan Kılınç, çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Kılınç burada konuk edilen çocuklara kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verdi.

Yenikent’teki Çocuk yuvasını da ziyaret eden Düzce Valisi Bülent Kılınç, buradaki çocuklarla ayrı ayrı ilgilenip severken, binanın fiziksel durumundan oldukça memnun kaldı. Kılınç, yuvada kalan 41 çocuğa da hediyeler vermeyi ihmal etmedi. Vali Kılınç Yuva Müdürü  Musa Zor’a kurum hakkında ayrıntılı sorular sorması dikkatlerden kaçmadı.

İncelemelerinin ardından izlenimlerini anlatan Düzce Valisi, Çocuk yuvasının durumundan memnun olduğunu ifade ederken, Yetiştirme Yurdu’nun aynı düzeye ulaşması için okulların tatile girmesinin hemen ardından çalışmalara başlanacağını söyledi. Devletin kimsesiz çocukların önünü açmakla görevli olduğunu dile getiren Kılınç, çocuklara düşenin de derslerine çalışmak olduğunu ifade etti.

Düzce  Valisi Bülent Kılınç son olarak iş merkezi olarak inşa edilen ve Huzur evi yapılması için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na devredilen ve  tefrişatı dışındaki çalışmaları tamamlanan  binada da incelemelerde bulundu.