3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Düzce de de yapıldı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile birlikte Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne gerçekleştirdikleri ziyarette Vali Kılınç, engelli çocukların çalışmalarını inceleyerek, annelerininde sorunlarını dinledi.

Vali Kılınç, ziyaret sırasında “Bugün Dünya Engelliler günü. Bu vesile ile buradaki çocuklarımızı ziyarete geldik. Engelli çocuklarımız bu tür okullara geldiği zaman ayakta durmayı öğreniyor, sosyalleşmeyi öğreniyor. Arkadaşlıklar ediniyor. Rehabilitasyon yönünde çok önemli gelişmeler yaşanıyor.” ifadelerini kullandı

Yapılanların yeterli olmadığını, engelli vatandaşların hayatın her yerinde desteklenmesi gerektiğini söyleyerek engellilerin evlerine kapanmamaları gerektiğini vurgulayan Kılınç, “Engelli vatandaşlarımız sadece evlerine kapanıp kendilerini toplumdan soyutlamamalı, toplumun her alanında sosyal, kültürel, spor, ekonomik, üretim alanlarında topluma katılmalı.”dedi. Kılınç, “Devlet ve toplum olarak ta bunun için gerekli altyapıyı hazırlamalıyız. Onlarda devletin ve toplumun her imkanından faydalanmalı.” şeklinde konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlama törenleri Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile devam etti. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na engelli derneklerinin çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.