OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı bugün yapılırken toplantıda merak edilen bir konuda TSO Meclis Üyesi Tuncay Şahin'in Müteşebbis Heyet'in düştüğüne dair OSB Yönetimi'ne daha önce dilekçe vermesiydi. Şahin dilekçesinde, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği gereği, 1 yıl içinde yapılan toplantıların en az yarıdan bir fazlasına katılmayan üyelerin üyelikten çekildiğini belirterek , yönetmelik gereği üyeliklerin düştüğünü iddia etmişti. Ancak OSB Müdürü Sıtkı Üzmez geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, son yapılan toplantının 27 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirildiğini belirtmiş ve üyelikten düşmenin söz konusu olmadığını yazılı bir açıklama yaparak vurgulamıştı.

Bugün yapılan toplantıda da Üzmez'in yaptığı açıklamaların doğru olduğu ortaya çıktı. Heyet Başkanı Vali Bülent Kılınç, yaptığı konuşmada heyetin düşmesinin söz konusu olmadığını belirterek “ OSB’lerin 4 tane organı var. Bunlar, genel kurul yerine geçen müteşebbis heyet, yönetim kurulu, denetim kurulu ve bölge müdürlüğüdür. Düzce Organize sanayi Bölgesi bu 4 organdan oluşmaktadır. Müteşebbis heyet toplantısı mevzuat gereği, katılımcı kuruluşların temsilcilerinden oluşuyor. 15 asil 15 yedek üyesi bulunuyor. Düzce Organize Sanayi Bölgemiz Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odası ve Beyköy Belediyesi’nin katılımları ile oluşturulmuştur. Dolayısıyla müteşebbis heyet üyeleri de bu kurumlardan gelmektedir.” şeklinde konuştu.

“Metin Büyük, Heyet üyesidir ve toplantıya katılması doğaldır.”

Vali Bülent Kılınç, TSO Başkanı Metin Büyük'ün OSB Yönetiminden istifa etmesinin ardından toplantıya katılmasıyla ilgili de bir açıklama yaparak, “ Metin Büyük, OSB Yönetiminden istifa etmiş olabilir ama kendisi Müteşebbis Heyet içinde bulunmaktadır ve heyet toplantısına katılması gayet doğaldır. Heyet toplantısının OSB Yönetimi toplantısıyla bir alakası bulunmamaktadır. Büyük'te sadece OSB Yönetiminden istifa etmektedir.” ifadelerini kullandı.