17 Ağustos ve 12 Kasım Depremlerinden sonra İş yerleri yıkılan hak sahipleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 14. bölgede yaptırılan Kalıcı işyerleri, Hak sahiplerinin şehir merkezine uzaklığı nedeniyle kabul etmemeleri üzerine boş kalmıştı. Atıl durumda olan Kalıcı işyerleri Düzce Valiliğinin girişimleri sonucu Huzur Evi’ne dönüştürülmek üzere Bakanlık tarafından Özel İdareye tahsis edildi. Bina Devlet Vatandaş işbirliği ile yeniden düzenlenerek 25. Bayan, 25 erkek olmak üzere toplam 50 yaşlı insanın barınacağı bir huzur evine dönüştürüldü. Huzur evine yerleşen 6 kişiyi Düzce Valisi Bülent Kılınç basın mensupları ile birlikte ziyaret ederek huzur evi sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Vali Kılınç ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında,” Her ne kadar sosyal güvencemiz olsa da, Devletin güvencesine daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Sosyal Devlet olmanın gerekliliklerinden biri olan sosyal hizmetleri daha iyi bir şekilde vermemiz gerekiyor. Burayı Hayırsever bir vatandaşımızın ve Devlet işbirliği ile yaptık. Bu Hayırsever Vatandaşlarımızdan Çilingir ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizler Düzceliler olarak Huzur evinde kalan vatandaşlarımızı sürekli ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını göstermemiz lazım.”dedi.

Düzce Valiliği Sosyal Hizmetler Kurumu Hilmi Çilingir Huzurevinde 2, hemşire, 1 psikolog, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 idari personel olmak üzere toplam 7 hizmetli bulunuyor.

Vali Bülent Kılınç Huzurevi ziyaretinin ardından engelli vatandaşlar için yapımına başlanan ve inşaatı yarım kalan yaşam evi inşaatında incelemede bulundu.

Depremler sonrasından Hollandalı bir yardım Kuruluşu olan Ulaşılabilir Yaşam Derneği tarafından 25 engelli vatandaşımız için 2003 yılında Yenikent 10. bölgede yapımına başlanan inşaat, İran’da yaşanan deprem sonrası Yardım Kuruluşunun bütün yardımları İran’a kaydırmasının ardından yarım kalmıştı. Vali Kılınç yarım kalan inşaatı gezisi esnasında yaptığı açıklama da, “ İnşaata 450 bin Euro harcanarak bu aşamaya getirilmiş. Fakat İran’da yaşanan deprem sonrası yardımlar bu ülkeye kaydığından burası yarım kaldı. Dernek yetkilileri bize gelerek burayı devretmek istediklerini söylediler. Bizde ilk iş olarak burayı devralarak, kalan kısımlarını ihale edip tamamlamayı düşünüyoruz. Çünkü Bizim yapılarımız da Engellileri düşünerek yapılan hiçbir şey yok. Kullanılamaz halde olan bir asansör koyuyorlar, o da çoğunlukla arızalı oluyor. Bunun için Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımıza biraz hızlandıracağız.” şeklinde konuştu.