26. dönem  Belediye Meclis üyeleri dün akşam ilk toplantılarını yaparken toplantı öncesinde kokteyl verildi. Kokteyle Vali Bülent Kılınç'ta katılırken Kılınç'la meclis üyeleri sohbet etme fırsatı da buldu.

Kokteylin ardından meclis toplantısına geçilirken toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, meclis üyelerine tavsiyelerde bulunmayı unutmadı.

“Vatandaş olarak konuşmak istiyorum.”

Vali olarak değil vatandaş olarak konuşma yapacağını belirten Kılınç, “Mahalli idareler günümüzde gerçekten önemli bir konumdadır. Yereller iyice gelişmektedir. Ama bazı çalışmalarda Belediye gelirlerimiz düşük kalmaktadır. Burada geleceğimizi düşünerek kararlar alınmalıdır deniliyor. Bence çocuklarımız bir tarafa torunlarımızı düşünerek çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Bu doğrultu da kararlar almalıyız. Bügünden gelecek ile ilgili tedbirlerimizi almalıyız.” şeklinde konuştu.

“Düzce, uzun vadede İSKİ'nin değerini anlayacaktır.”

Melen suyu projesiyle Düzce'de adından söz ettiren ve neredeyse bütün çalışmalarda yer alan İSKİ konusuna da değinen Kılınç, “İSKİ'nin su havzası olmasından dolayı bazı sorunlar olabilir. Belki kısa vadede olumsuz etkilerini yaşayabiliriz. Ama inanın uzun vadede Düzce bunun değerini anlayacaktır. İSKİ su koruma havzasında olmamız uzun vadede bize faydalı olacaktır. Arıtma tesisi sorunu var. Düzce ve Düzce'deki 11 belediye düşünüldüğünde arıtma tesisi ciddi yatırım gerektirmektedir. Bana en büyük sorun nedir diye sorarsanız katı atık tesisi diyebilirim. Düzce imkanlarında katı atık arıtma tesisi sorununu çözmemiz mümkün değildir. Ama İSKİ sayesinde bunları gerçekleştirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız Düzce'yi daha iyiye götürmek.”

Meclis üyelerine ilk kez Meclis Başkanı olarak seslenen İsmail Bayram da yaptığı konuşmada “Amacımız Düzce'yi daha iyiye götürürken yapacağımız işlerde genç nesile güzel bir gelecek bırakmaktır. Bunun içinde tüm projeleri kalıcı, huzurlu ve düzgün bir şekilde oluşturmamız gerekiyor. Çocuklarımıza daha kalıcı bir Düzce oluşturmalıyız. Bize düşüncelerini anlatan bütün Düzceliller'i önemsemeliyiz. Tüm görevlerde sorumluluk ve duyarlılıkla çalışacağız. Düzce için çalışmaya hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından meclis toplantısına geçilirken toplantı da yapılan oylamalar sırasında MHP'lilerin ayrı bir yerde AK Parti'lilerin ayrı bir yerde bulunmaları ve oylamada partiye oranla oy oranlarının özdeşleşmesi dikkatlerden kaçmadı.