Yedigöller ziyaretinin ardından bölge ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Bülent Kılıç, Yedigöllerde gerekli kadastro çalışmalarının yapılacağını söyledi.  Düzce Kültür Envanteri Akçakoca Bölümüyle ilgili yapılan toplantıda konuşan Vali Kılınç, Akçakoca'nın turizm açısından yılların verdiği bir tecrübeye sahip olduğunu ve Yedigöller ile ilgili gerekli kadastro işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

Kültür varlıklarının korunması gerektiğine dikkat çeken Kılınç, ''Varlıklarımız korumamız lazım. Sahip çıkmamız lazım. Yöre halkının gelir elde etmesi lazım. Eğer etmiyorsa, bu değerler korunmuyor anlamına geliyordur. Dikkat etmemiz gereken, vatandaşın, esnafın gelen turiste yaklaşımı. Bu konuda Akçakoca yılların tecrübesine sahip. Buraya gelen herkes memnun ayrılmalı. Ödeyeceği paradan, göreceği güler yüze kadar memnun ayrılmalı. Akçakoca'ya gelmemek için bir sebep yok'' dedi.

Yalnız Akçakoca'da değil diğer bölgelerde de turizm çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kılınç, ''Geçen hafta Yedigöller'e gittik. Orada Düzce'nin en son köyü olan Yaylatepe var. Yaylatepe köylüleri, Yedigöller'in kendi sınırları içinde olduğunu söylüyorlar. Yedigöller, işletme bakımından Zonguldak'a, Milli Parklar yönüyle Bolu'ya bağlı. Ama Düzce sınırları içinde. gerekli kadastro çalışmalarını yapacağız'' şeklinde konuştu.

Vali Kılınç, ''Turizm değerlerimize kayıtsız kalmamalıyız. Umarım önümüzdeki yıllarda turizm, Düzce için önemli bir gelir kaynağı olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.