Düzce Belediye Meclisinin Aralık ayı birinci birleşimi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Meclisin gündeminde son günlerde Düzce kamuoyu gündemini meşgul eden alışveriş merkezi arkasındaki arazi vardı.
Başkan Keleş, araziyle ilgili geçmişten bugüne gelişmeleri dile getirerek muhalefetin tavrını eleştirdi. Keleş belediyenin araziye yönelik uygulamasını İl Özel İdaresine bildirmediği yönündeki iddialar için yaptığı açıklamayla Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın’ı yalanladı.

İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın birçoğuyla konuştuk. Hepsi “tamam” dedi
İl Genel Meclisi toplantısında ‘Bize böyle bir öneri gelmedi’ diyerek konu hakkında açıklama yaparak kendilerini savunan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın’a karşılık Keleş, “Karşı tarafla hiç haberleşmeden yapmadık. Bu talebi geçen Haziran ayında biz bunu İl Özel İdaresine yazdık. Dönemin valisiyle o araziye ne yapacağımızı konuştuk. İl Özel İdaresi’nde İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın birçoğuyla konuştuk. Hepsi “tamam” dedi. Yok durup dururken akşam aklımıza geldi, sabah uygulamadık.” Şeklinde konuştu.

Yaptığımızdan eminiz, çiğ yemedik ki karnımız ağrısın
Başkan Keleş, sözlerinin devamında muhalefetin konuyu gündeme getirme şeklini eleştirdi. Keleş konuyla ilgili olarak, “İl Özel İdaresi tahsis kararına itiraz etseydi, belediye meclisi durumu tekrar geri çevirebilirdi. Hiç kimseye bir şey söylemeden sanki Düzce Belediyesi vatana ihanet etmiş gibi direkt mahkemeye müracaat edip sokağa böyle dedikodu salmanın ne anlamı olabilir? Biz her imar uygulamamızı basına mı açacağız ya da sokağa mı dedikodu geçeceğiz? Karşılıklı anlayışsızlığı ben anlayamıyorum. Konuşmadan, tartışmadan sokağa çıkıp birbirimizi töhmet altında bırakacak bazı kampanyalar yapmamak gerekiyor. Yaptığımızdan eminiz, çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Birisi diyorsa bu işin içinde farklı bir yön vardır deyip çıkıp ispatlasın.” Dedi.

MHP’den Keleş’e yanıt
MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Keleş’in arazideki kararla ilgili “3 MHP’li üye evet dedi” ifadesine mecliste yanıt verdi. “Düzce Belediye Meclisinden çıkan karar, adı geçen yerin yeşil alan ve kent müzesiyle olmasıyla ilgilidir. 18 uygulamasıyla ilgili Sayın Belediye Başkan Yardımcımız Mesude Özcan’ın da ifadesiyle Düzce Belediye Meclisimizin bir tasarrufu yoktur.”