İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantıları başladı. İlk birleşimde görüşülen gündem maddelerinden biri, Kültür Mahallesi’nde bulunan eski kaymakamlık ve valilik binası ile ilgiliydi. Binanın kim ya da kimler tarafından ne amaçla kullanıldığını araştıran İGM Plan ve Bütçe Komisyonu, 3 yıllığına Sosyal Hizmetlere kiralanan binanın süresi dolduktan sonra boşaltılarak İl özel İdareye tahsis edilmesini talep etti.

Kültür mahallesi Konak sokakta bulunan eski kaymakamlık ve valilik konağının kim ve kimler tarafından hangi amaçla kullanıldığını araştıran plan ve bütçe komisyonu hazırladığı raporu meclise sundu. Binanın, 2009 yılında İl Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından 6 ay süre ile Sosyal Servis ve rehabilitasyon merkezi olarak kullanıldığı belirtilen raporda, bu kararın sonradan iptal edildiği ve binanın 3 yıllığına yine Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından Toplum Merkezi olarak kullanılmasına izin verdiği ifade edildi. Komisyon, sürenin bitmesinin ardından uzatılmaması ve binanın boşaltılarak İl Özel İdareye tahsis edilmesi talebini meclisin onayına sundu.

Ancak 3 yıldır sosyal hizmetler müdürlüğünün kullandığı bu binanın süre bitiminde yeniden aynı kuruma tahsis edilmesi bekleniyor. Bina hakkında son kararı valilik verecek. İGM onaylasa da vali binanın sosyal hizmetlerde kalmasını isterse kurum binayı boşaltmayacak.

İmar planı revize edilecek

D-100 karayolunun her iki kenarına yapılan imar planına gelen şifai şikayetler nedeniyle imar planının yeniden gözden geçirilmesi talebi de bugün İGM’de görüşülen konular arasındaydı.

Plan tadilatı taleplerinin çok fazla gelmesi nedeniyle, planın tamamında bir iyileştirme yapılması imar ve bayındırlık komisyonu tarafından uygun görülerek karara bağlanması için meclise sunuldu.

HABER:H.İŞCAN