İlk toplantısında bekleneni veremeyen “Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı” ikinci toplantısı yapıldı. Şehir kimliği Çalıştayı’nda il protokollerinin yanı sıra akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, iş adamları, esnaf ve muhtarlar oluşturulan yuvarlak masa etrafında Düzce’nin sorunlarına çözüm aradı.
Yaklaşık 20 yuvarlak masa etrafında bir araya gelen katılımcılar, 6 saat sürecek oturumlarda şehir kimliğinin yeniden yapılandırılmasında dikkate alınması gerekenleri tartıştı.


Salonda kurulan masalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan görevliler moderatörlük yaptı. Çalıştayda öne çıkan görüş ve önerileri rapor haline getirerek Düzce’nin şehir kimliği belirlenecek.
Düzce İçin Doğru Olana Karar Verilecek
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çalıştayın amacı hakkında bilgi verdi.
Keleş, “Burada oluşturulan bütün masalarda bazı soruların cevapları aranıyor. Bu sorular; tamamen düze ile alakalı. Düzce kentini nasıl tanımlıyorsunuz nedir ne olmaya gitmektedir gibi 9 soru soruluyor. Siz şehrinizi bir cümle ile tanımlamak isterseniz nasıl tanımlarsınız. Düzce deyince aklınıza ilk ne geliyor. Düzce’nin çevre ile ilgili sorunları nelerdir, bu sorunlar nasıl aşılabilir. Bu soruların cevap ortayı çıkınca belli bir üst kurul tarafından özeti çıkarılacak. Özetlerin soruları ayrı ayrı değerlendirerek Düzce için en doğru olanın sonucuna varılacak.” dedi.
Düzce’nin reçetesi olacak
Ortak akıl vurgusu yapan Başkan Keleş, çalıştay sonunda Düzce’nin bir çok sorununa çözüm reçetesinin ortaya çıkacağını söyledi.
Keleş, “Ortak aklı ortaya çıkaracağımız yönünde çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Her kesin bir fikri olabilir ama en doğru fikir hangisidir, en doğru fikri daha nasıl geliştirebiliriz gibi çalışmalar yapacağız. Düzce için bugüne kadar birçok çalıştay olmuştur. Ama Düzce’nin şehir kimliğinin oluşması, Düzce’nin kapasitesinin tam kullanılması açısından çok önemli. Ayrılıkçı söylemlerden sıyrılıp sadece Düzce için bir şey yapma insan kimliği ile masaya oturulması lazım. Sonuç raporuna döküp, bir yayına dökülerek herkesle paylaşılacak. Düzce için reçete ortaya çıkacak. Bu toplantının sonunda düzce için gerekli bir reçete çıkacaktır. Bu reçetenin Düzce’nin gelecekte çok daha başarılı bir kent olmasını sağlayacaktır.”dedi.

Haber; S.KAŞKIR