Gümüşova OSB Mütevelli Heyeti’ne Başkan Muharrem Tozan’ın alınmadı
Kurulduğu il, ilçe ya da beldenin belediye başkanı organize sanayi bölgesinin doğal mütevelli heyet üyeleri arasında yer alırken, Gümüşova OSB’de alışılmışın dışında bir gelişme yaşandı. Belediyelerin belli yüzde oranıyla organize sanayi bölgesi iştirakleri arasında bulunmasına bağlı olarak belediye başkanlarının direkt mütevelli heyet üyesi sayılmasına karşılık Gümüşova OSB Mütevelli Heyeti’ne 31 Mart’ta MHP’den seçimi kazanan Başkanı Muharrem Tozan’ın alınmadı.

Özlü: Bu konuda bilgim yok
Bu durum Öncü TV’nin merakla takip edilen Kitabın Ortasından programında birçok kez vatandaş sorusu olarak gündeme gelirken, konunun muhataplarından Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, seçime müdahil olduğu ve Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın seçilmesine engel olduğu ithamlarını “Bu konuda bilgim yok” diyerek kesin dille yalanladı.

Kitabın Ortasından programında Ünsal konuyu irdeledi
Son olarak geçtiğimiz haftalarda programa konuk olan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin bu konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 40’ı İl Özel İdaresi’nin yüzde 33’ü Gümüşova Belediyesi’nin, yüzde 20’si de Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki… Şimdi Muharrem Tozan belediye başkanı seçilene kadar tüm belediye başkanları bu organize sanayinin mütevelli heyetinde bulunmuşlar. Ancak Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan yasal olarak olması gereken yerde değil, atanmamış. MHP’li belediye başkanını burada tecrit eden bir hal, vaziyet var. Bu nasıl bir anlayıştır Sayın Başkan?” şeklindeki sorusuna AK Parti İl Başkanı Keskin, şu cevabı verdi:

“Kimse kanunsuz bir iş yapamaz”
“Şimdi bununla ilgili hem MHP il başkanımızla, hem belediye başkanıyla hem bizim milletvekillerimizle de bir görüşmeler yapıldı. Vali bey ile de görüşüldü hatta bu bakanlığa kadar da gitti. MHP Genel Merkezi’ne kadar gitti. Bununla ilgili tabii ki kimse kanunsuz bir iş yapamaz. Bir kere burada ne valilik, ne belediye başkanı ne de bir başka parti kanunsuz hiçbir işlem yapamaz. Eğer kanunla böyle bir şey varsa hani bunlar olması gereken bir şeyi yok sayıyorlarsa bunun da bir hesabı vardır. Bununla ilgili olarak da dediğim gibi tüm muhatapları bir çalışma içerisinde… Önemli olan kanuna göre hareket etmek burada. Tabii ki organize sanayi yönetimiyle ilgili ticaret odası var, çeşitli bürokratlar var bunun içinde belediyenin de olması gerekiyor. Bununla ilgili olarak da çalışmalar yapılıyor. Yani biz burada “Sen ne yaparsan yap, Gümüşova belediye başkanı ne halin varsa gör.” demiyoruz.”

Kulislerde konuşulanlar
Öte yandan Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın OSB Mütevelli Heyeti’ne alınmamasının altında ‘brifing’ krizinin yattığı konuşuluyor. Kulislerde dillendirilenlere göre; Muharrem Tozan’ın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olduğu günlerde, dönemin Milletvekillerinden Faruk Özlü, özel idare çalışmaları ile ilgili Genel Sekreter Tozan’dan brifing istiyor. Kurumun valiliğe bağlı olması nedeniyle Tozan, dönemin Valisi Ali Fidan’a bilgi veriyor. Fidan da brifing talebine sıcak bakmıyor. Bunun üzerine Faruk Özlü ile Muharrem Tozan arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlıyor. Özel idaredeki görevinden alınmasının ardından 31 Mart’ta tekrar başkan seçilen Tozan’ın kendisine brifing vermemesini unutmayan Özlü’nün mütevelli heyet oluşumuna müdahil olduğu ve bu yüzden doğal üye olması gereken Tozan’ın saf dışı kaldığı konuşuluyor.
AK Parti ve MHP genel merkezlerine kadar taşınan, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da haberdar olduğu bu alışılagelmemiş duruma nasıl bir çözüm getirileceği ilerleyen günlerde belli olacak.