Binalar ne olacak?

 

Düzce'de hasarlı binalarla ilgili herhangi bir adım atılmadığını, 13 yıldan bu yana şehrin deprem izlerini hala taşıdığını zaman zaman gündeme getiriyoruz.Depemin üzerinden onca süre geçmesine rağmen Düzce'de Bin 238 orta hasarlı bina ne olacağını bilmeden bekliyor. Aynı kaderi yaşayan Sakarya'da ise orta hasarlı binaların yıkımına çoktan başlandı.

 

Yasanın Düzce'ye Hiçbir faydası olmadı

 

Afet riski taşıyan alanların iyileştirilmesi için çıkarılan ve devrim niteliğinde olduğu savunulan kanunun Düzce'ye Hiçbir faydası olmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir hızla kentsel dönüşümü başlattı, aynı tarihte Düzce'de eski erkek öğrenci yurdu göstermelik yıkıldı ve kentsel dönüşüm rafa kalktı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orta hasarlı konut sahiplerinden 2012'nin sonuna kadar üniversitelerden 'risksiz' raporu getirmeleri halinde orta hasar kayıtlarının silineceğini açıklamıştı. Bunun üzerine orta hasarlı konut sahiplerine bilgilendirme yazısı gönderildi. Ancak beklenen başvuru olmayınca dönüşüm bir darbe daha yedi.

 

Hiçbir kurumdan açıklama yok

 

5 Kasım tarihinde Bakanlıktan ilgili kurumlara ulaşan yazı doğrultusunda , orta hasarlı binalar ile ilgili alınan bütün kararların yok sayılacağı bildirildi. Belirlenen riskli alanlarda yeniden inceleme yapılması istendi. Ancak bu kararın alınmasının üzerinden de 8 ay geçti ve Düzce'de ilgili Hiçbir kurum ortaya çıkarak orta hasarlı binaların ne olacağı konusunda bilgİlendirici açıklamada bulunmadı.

HABER: H.İŞCAN