Paris’te yaşanan Charlie Hebdo dergisi baskınından sonra Cumhuriyet Gazetesi’nin söz konusu derginin kapağını köşe yazarları aracılığıyla yayınlamasına Düzce’de bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden tepki geldi.



Cuma namazı çıkışında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yürüyüş düzenledi. namazının ardından kalabalık, Cedidiye Camii önünde toplandı. Yürüyüşe Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, siyasiler, bazı sivil toplum kurumu temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.


Yürüyüşte Türk Bayrağı yanı sıra Türkçe ve Fransızca dövizler ile birlikte “Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah” pankartı taşındı. Yürüyüş öncesi ilk açıklamayı İHH Düzce Şube Başkan Yardımcısı Ali Kasım yaptı.
Kasım, “Yaratılmışların en temizine dil uzatıyorlar. Söylemekten haya ettiğimiz şekilde onu resmedip hicvediyorlar. Birileri çıkıp bu küfrün köpekliğin intikamını alıp hesabını görünce ağlayıp sızlanarak barıştan ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Kudurmuş köpek gibi Müslümanların üstüne saldırılıyorlar. Bu nemenem bir şey ki onlar yapınca özgürlük Müslümanlar yapınca terör oluyor. Irak’ta, Mali’de, Ruanda’da, Libya’da, Afrika’da 13 milyon üzerinde Müslümanın canını kıyan kızlarımızı kirleten bu barbarlar değil mi? İslam coğrafyasında milyonlarca insanın canı kılıyorken vicdan kış uykusunda mıydı?”dedi.


Memursen il başkanı Orhan Kılıç, Müslümanların başına çorap örülmek istendiğini belirtti. Gülen grubunun medyadaki amiral gemisi Zaman’ın cumhuriyet gazetesi matbaasına yapılan aramayı, “sebebi ne olursa olsun kabul edilemez” şeklinde eleştirmesini ele alan Kılıç, şunları söyledi:
“Olayı tezgahlayan da öldürende kendileri. Bu filmi defalarca gördük. 11 Eylül sonrası islam coğrafyasına yapılan tezgah bir kez daha tekrarlanmayacak. Ama bizim içimizi yakan yerli işbirlikçilerinin onlarla iş tutulması. Hani Amerika’daki zat ben o peygamberin ayağın türabı olacağım diyordı neden ses gelmiyor. Neden bu konuda konuşmuyor. İnsanların en şereflisine dil uzatıldı. Her konuda ağlayan onu kullanan neden konuşmuyorsun. Bu gazeteleri yakıyoruz. Bu işbirlikçi gazeteleri silmek için yakacağız. Bu gazeteyi mahkemeye taşıdık.”
Basın açıklamalarının ardından Cumhuriyet ve Zaman gazeteleri yakıldı. 

Ardından sloganlar atılarak Anıtpark’a kadar yüründü.

Haber; S.KAŞKIR