Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından evlenecek çiftler kır düğünlerine daha çok ilgi gösteriyor.

Çiftler, uzmanların "klimalı ve kapalı ortamlardan uzak durulmasını" önermesi üzerine, bu yaz yapacakları düğünlerde mekan arayışını bu tavsiyelere göre şekillendiriyor.

Düzce’de özellikle normalleşme sürecinde ikinci aşamaya geçilmesiyle kır düğünü rezervasyonlarında artış yaşanıyor. İşletme sahipleri ise faaliyete başlayacakları tarihin bir an önce duyurulmasını istiyor.

Salgın sürecinden olumsuz etkilenen sektörlerin başında geldiklerini belirten işletmeciler, aynı şekilde düğün yapacak çiftlerin belirsizlik nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşadığına dikkat çekti.

Salgın nedeniyle çiftlerin salon yerine açık havada düğün yapmayı tercih ettiğine dikkat çeken Düzceli esnaflar, bu noktada kır düğününün en cazip seçenek haline geldiğini belirtti.

Şimdi hem evlenecek çiftler hem de işletmeciler planlama yapmak için düğünlerin yapılmaya başlanacağı tarihin açıklanmasını bekliyor.

Öte yandan Düzce’de kır düğünü paketi fiyatlarının 5 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıktığı öğrenildi.