Adalet Bakanlığınca oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan Borçlar Kanunu tasarısı meclise sevk edildi. Buna göre, konut ve işyeri kira sözleşmelerinde üretici fiyat endeksinden (ÜFE) daha yüksek artış yazılamayacak. Konut ve işyerleri kiralarında depozite, 3 aylık kira bedelini aşamayacak. Dövizle yapılan kira kontratlarında, 5 yıldan önce artış yapılamayacak. Komşularına gerekli saygıyı göstermeyen kiracının ev sahibi isterse sözleşmesini iptal edebilecek.

Ayrıca bu tasarıya göre, eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadığı sürece ancak diğerini yazılı rızasıyla kefil olabilecek. Kumar ve Bahisten doğan alacak hakkı için dava açılmayacak ve takip yapılamayacak.

 Boş kağıda atılan imzalarda, üzerine sonradan yazılan metnin imza atanın iradesine uygun olduğu kabul edilerek, durumun özelliği aksini göstermedikçe, yazılan metnin anlaşmaya aykırı olduğu ispatlamak açığa imza atan kişinin sorumluluğunda olacağı ancak usulüne göre onaylanmadıkça veya metnin içeriğini bildikleri ispatlanmadıkça körlerin imzaları onları bağlamayacak.