Kiracılar ile ev sahipleri arasında sürekli tartışma konusu olan hukuki konularda kiracılar kendi haklarını bilmemeleri nedeniyle haklarını arayamıyor.  Yeni borçlar Kanunu’nun kiracıları ev sahipleri karşısında koruyan bir özelliğe sahip olduğu ifade edildi.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Kiracılar Derneği Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, iki konutu olan  ev sahibinin ileride karşılaşabileceği hukuki bir durum ile ilgili olarak avukat tutarken, kiracıların zorla evden çıkartılması durumunda bile hakkını arayamadığını ifade etti.

 

Büyüknohutçu, ev sahiplerinin kiracılardan evlerinde para karşılığı oturduklarını unuttuklarını belirterek, kira bedelini yüksek oranda arttırmayan kiracıları evden çıkarmak için baskı kurduklarını iddia etti.

 

Türk Kiracılar Derneği Başkanı Yeni Borçlar kanunu’nun kiracı ve ev sahibi arasındaki gerginlikleri dengeleyecek bir yasa olduğunu söyledi. Yasa ile hem ev sahiplerinin hem de kiracıların neyi yapıp neyi yapamayacaklarını bilmeleri gerekeceğini ifade etti.