Düzce Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen programa Vali Adnan Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kırım Türklerine ait kültür gelenek ve göreneklerin sergilendiği program ilgi ile seyredildi.
Kırım'ın en tanınmış dans ve müzik topluluklarından olan Kırım Ansambli'nin gösterileri geceye katılanların beğenisini topladı.
Vali Adnan Yılmaz , yaptığı kısa konuşmada programa uzaktan yakından katılan konuklara hoş geldiniz dedi.
Düzce Kırım Derneği Başkanı Osman Kesen, Birlik beraberliğin sağlanması amacıyla bu geceyi düzenlediklerini söyledi.
Kesen, “Düzce kırım Türkleri derneği buna ön ayak oldu. Düzce’de yaşayan Kırım Türkleri ve diğer derneklerde bir araya geldi. Gürcü derneği burada, Balkan derneği burada, Karadeniz derneği gelemedi ama gönlü burada. Kuzey Kafkas dernekleri de burada. Tüm dernekler Kırım Türklerinin düzenlemiş olduğu geceye geldiler. Kırım’dan gelen devlet sanatçılarının düzenlediği programı zevkle izliyorlar. Birlik beraberliğin sağlanması açısından, örf, adet ve geleneğin çocuklarımıza aktarılmasında açısından faydalı olacağını düşündük. Burada şarkılarımız türkülerimiz örf adet ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. Bu akşam burada yine yöresel yemeklerimiz var gelen dostlarımızla bu mutlu günü yaşamak istiyoruz.” dedi.
Turizm il müdürü Özcan Budak ise, Türk milletini oluşturan tüm ırkların temsilcilerinin Düzce’de yaşadığını söyleyerek, bu gecede tüm Türklerin kültür geleneklerinin yaşatıldığını belirtti.
“çok güzel birlik beraberlik temsili. Folkloru, kültür gelenekleri ,yaşam gelenekleri ,işte dünyada ki, Türkiye deki Düzce, işte bu güzellikler Kırım Türklerinin düzenlemiş olduğu bu gecede. Hem Türk kültür geleneğini yaşatmak hem de birlik beraberlik içindeki dayanışma, yardımlaşma örneğinin timsalini gördük. İşte birlik beraberliğimiz, işte folklorumuz işte kültürümüz “
Programa katılan Kırım Devlet sanatçısı Server Kakura, bayramın hayırlı olmasını diledi.

Haber: H. İŞCAN