Düzce Kırım Türkleri Derneği, Düzce’de faaliyet gösteren kültür derneklerini Düzce’den geçmesi istenen “Yüksek Hızlı Tren” projesi için bir masa etrafında topladı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Abhaz Derneği, Balkan Derneği, Gürcü Derneği, Kuzey Kafkas Derneği, Kırım Türkleri Derneği, Ordulular Derneği, Roman Derneği, Yeni Taşköprü Balkan Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Projenin büyük destekçilerinden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin de toplantıda hazır bulundu.

Düzce ve bölgeye sağlayacağı faydalar anlatıldı
Katılımcılara ilk olarak İstanbul – Ankara arasında gidip-gelecek Yüksek Hızlı Tren’in Düzce güzergahından geçmesi halinde şehre ve bölgeye sağlayacağı faydalardan bahsedildi.
Açılış konuşmasını yapan Düzce Kırım Türkleri Dernek Başkanı Osman Kesen, kalkınmada önemli rol üstlenmesine kesin gözüyle bakılan Yüksek Hızlı Tren’in Düzce’den geçmesi için birlikte hareket etme çağrısı yaptı.   



“Düzce hak etmediği bir yerde bulunuyor”
Projeye destek veren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ise  konuşmasında “TÜİK verilerine göre; İstanbul ve Ankara’nın orta noktasında, Sakarya ve Bolu’nun arasında olan Düzce hak etmediği bir yerde bulunuyor.” dedi.



Düzce ticaret ve sanayisinden bilgiler veren Şahin yüksek hızlı trenin Düzce’ den geçmesi gerektiğini belirterek katılımcılara faydalarının anlattı.



Şamandar rakamlarla konuştu
Daha sonra yüksek hızlı tren projesini sunmak üzere Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar kürsüye geldi. İstanbul – Ankara arasında yapılacak olan yüksek hızlı tren hattının neden Düzce’den geçmesinin daha avantajlı ve ekonomik harita ve rakamlarla anlattı.



Sunum sonrasında katılımcılara söz verilerek duygu ve düşünceleri alındı.  Toplantı sonunda Düzce Kırım Türkleri Derneği’nin Ankara’da hem Ulus Meydanı’nda hem de Düzce Kırım Türkleri Kaynaşma Gecesi’nde açmış olduğu “Yüksek Hızlı Tren İstiyoruz” pankartı açılarak katılımcılarla günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.





Haber: C.ÜSTÜNER



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ