Düzce’nin hava kirliliğiyle ilgili bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları “Temiz hava Yeşil Düzce için yürüyoruz” sloganıyla “hava kirliliğine dikkat çekti..Düzce Depremzedeler Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Düzce Kadın Dayanışma Derneği kirliliğin önüne geçilebilmesi için yetkililerin harekete geçmesini sağlamak amacıyla yürüyüş düzenledi.
Yürüyüş için STK üyeleri Düzce Belediyesi önünde bir araya geldi. ‘Temiz hava yeşil Düzce için el ele yürüyoruz, yeşil Düzce’mizi geri istiyoruz.’ yazılı pankartlar taşıyan grupta da bazı katılımcıların yüzlerine maske taktığı görüldü. 
Yürüyüşe katılanlar hava kirliliğine dur demek için zaman zaman slogan attı. Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüş İstanbul Caddesi boyunca devam ederek Anıtpark Meydanında son buldu.

Anıtpark önünde yürüyüşün amacı için açıklama yapan topluluk şunları söyledi. “Hava kirliliğine dikkat çekmek için, kirliliğe ses vermek için artık zehir solumak istemiyoruz demek için artık yavaş yavaş kanser olmak istemiyoruz demek için bu şehri yönetenlere, bu şehirde kırmızı plaka kullanıp yan gelip yatanlara, bu şehirde siyaset üretenlere, hava kirliliğine kulağına tıkayanlara, ses vermek için yürüyüş yaptık." 
2001 yılında KOAH hastası olan bir kişi de Düzce’yi terk etmediklerini söyleyerek son iki gündür öleceğini düşünmeye başladığını söyledi ve ekledi. “Ölmekten korkmuyorum, sizleri terk etmekten korkuyorum. Onun için buna bir çözüm bulalım.” 

Haber:Y.SEVER