Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezaları, 1 Ocak 2015 itibarıyla arttırılacak. Cezalara yapılan yüzde 11’lik artışla beraber Perşembe günü itibarıyla gürültü yapmanın bedeli 400 TL’den 770 TL’ye çıkmış olacak. Emisyon ölçümü yaptırmayan araba sahipleri ise 963 TL ceza ödeyecek.


CEZALAR CAYDIRICI OLABİLİR
Düzce’de sorunların arasında yer alan çevre kirliliği örneklerini özellikle Kalıcı Konutlarda bulunan yeşil alanlar ile dere yataklarında zaman zaman görmek mümkün…
Düzce’de de yaşanılan bu sorunların önüne geçebilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğin resmi gazetede yayınladı. Zamlarla birlikte cezaların çevreyi kirleten vatandaşlara caydırıcı olması hedefleniyor. Yeni cezalara göre çevreyi kirletmenin cezası da 186 TL oldu.


Emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL'lik idari para cezası, 1 Ocak 2015 itibarıyla 963 TL olacak. Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL'lik idari para cezası da bu tarihten itibaren bin 932 TL olarak uygulanacak.


HAVA KİRLİLİĞİ CEZASINDA BÜYÜK ARTIŞ
Hava kirliliğine yönelik cezalarda da artış yapıldı. Bilindiği üzere hava kirliliği oranında Düzce’de, veriler bir hafta içinde “hassas” düzeyden “kötü” düzeye çevrilmiş, Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan hava kalitesi “önlem alınması gerektirecek düzeydedir” denilmişti.
Hava kirliliğine yönelik cezalarla beraber Hava kirliliği yönünden kurulması ve işletilmesi izne tabi olmayan tesislerin işletilmesi sırasında yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olanlar için daha önce 6 bin TL olan idari para cezası da 11 bin 619 TL oldu.

 

Haber:Y.SEVER