Düzce Belediye meclisinde gündeme gelen sonrasında da Mimarlar Odası tarafından destek verilen kırmızı kot uygulaması ile ilgili olarak Düzce'de eksiklikler var iddiaları Spor sokakta yapılan düzenlemelerde net bir şekilde ortaya çıktı.
Spor sokakta zeminde kazı çalışması yapılmadan sadece eski kırmızı taşların sökülmesi sonrasında düzenlemeye geçildi.
Yeni yapılan düzenlemeye göre Spor sokağın iki ucu arasında sonrasındada, yine sokağın sağı ve solu arasında da kot farkları bulunuyor. Eskiden yapılan binalara neredeyse iki basamak çıkılarak girilen dükkanların bir kısımı çukurda kaldı. Bazı binalar ile yeni düzenleme aynı hizada bir bölümünde ise çok az farklarla yukarda kalıyor.
Belediye meclisinde gündeme gelen kırmızı kot uygulamasının ne kadar önemli olduğu Spor sokaktaki uygulama ile gözler önüne serilmiş oluyor. Kırmızı kot uygulaması gündeme geldiğinde Belediye yetkilileri sokaklardan alınan kotun binalar için yeterli olduğunu söylemişlerdi. Ancak Spor sokaktaki uygulama kotların nereden ve hangi duruma göre alındığının pekde belli olmadığını, her yıl yapılan yollardaki yükselmelerin kırmızı kot uygulamasının ne kadar gerekli olduğunu apacık ortaya koyuyor.