Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hafta sonu hava sıcaklığının yağışlarla birlikte 6-10 derece azalacağını bildirildi.

Yurdun batı bölgelerinin hafta sonu yağışlı havanın etkisine gireceğini, bu akşam saatlerinde Trakya'da başlayacak sağanak ve gök gürültülü yağışların 26 Haziran Pazar günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Eskişehir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde etkili olacağını söyledi.

Hava sıcaklığının pazar günü Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında yağışla birlikte hissedilir derecede azalacağını belirten Çağlar, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların pazar günü Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, İnebolu, Bartın ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olacağını bildirdi.

Cumartesi akşam ve pazar günü rüzgarın, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli şekilde, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, İnebolu, Bartın ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış anında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği kaydedildi.

Haber; R. BAL