Türk Kızılayı'nın 143. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Türk Kızılayı Düzce Şube Başkanı Kemal Semih Demir, “1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 143 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. 143 yıldır savaşta ve barışta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Kızılay, mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir.” Dedi.

Türk Kızılayı’nın kuruluş felsefesinin gereğinin dünyanın neresinde olursa olsun insan acısını dindirmek için sonsuz bir özveriyle çalışmak olduğunu vurgulayan Demir, “Bu çalışmalarda temel gücünü ise Kızılaycılardan ve yardımsever Türk halkından almaktadır” şeklinde konuştu.

“Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir” diyen Demir, “Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Türk Kızılayı ülkemizin birçok bölgesinde hizmet veren tıp merkezleri ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz, diğer vatandaşlarımıza da sembolik ücretlerle sağlık hizmeti sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL