Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, açlık ve kuraklıkla mücadele eden Afrika'da Kızılay'ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Somali'ye ilk etapta 10 bin kişilik çadırkent kurulacağını belirten Komit, “Çadırkentin nerelere kurulacağıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şuanda genel müdürümüz orada. O da depolama yerlerini ayarlıyor. Ekiplerimiz Somali'de çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Kaynaşlı'dan yola çıkan 11 TIR malzemenin İstanbul'da gemiye yükleneceğini belirten Komit, yardımların 15-18 gün arasında bölgeye ulaşacağını kaydetti.

Türk Kızılayı olarak yaklaşık 2 yıl bölgede kalmayı planladıklarını ifade eden Komit, “Sadece gıda, yiyecek yardımı yapmayıp, orada kalıcı eğitim alanları da yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Türk Kızılayı'nın yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün de bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Komit, Birleşmiş Milletler'in (BM) Afrika'yı kıtlık bölgesi olarak ilan etmesi sonrasında tüm gözlerin bölgeye çevrildiğini anımsattı.

Türkiye dışındaki müslüman ülkelerin Afrika'ya yardımlarının ne durumda olduğu sorusuna ise Komit, “Müslüman ülkeler içerisinde Kızılay gibi bir yardım kuruluşuna sahip tek ülke Türkiye. Tabii diğer müslüman ülkelerden de örneğin Arabistan gibi yardımlar geleceği haberlerini alıyoruz” diye konuştu.

Son olarak vatandaşları Afrika'ya yardım eli uzatmaya davet eden Komit, “Kızılay'a yapacağınzı bağışlar bizim namusumuzdur” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER