Türk Kızılayı tarafından bugün Düzce’de Kızılay çalışanlarına yönelik bir seminer verildi. Kızılaycılık Kültürü Bölge seminerinde “Kızılay’ı anlamak ve anlatmak adı ile düzenlenen seminere Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak illerinin temsilciler ve çalışanları katıldı. Semineri Uzman Funda Ünal verdi. Seminerde bir konuşma yapan Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Türk Kızılayı’nın devlete bağlı bir kurum olmadığını fakat bunun insanlar tarafından hala anlaşılamadığını vurguladı.

Daha sonra konu ile ilgili bilgiler veren Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir, kızılay personeline yönelik bir eğitim semineri olduğunu ve neler yapılması konusunda bilinçlendirme çalışması olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Gümüşova’da bulunan Kızılay Kız Yurdu’nun yapımında katkısı bulunan İbrahim Sancaklı’ya yaptıkları katkılardan dolayı plaket verildi.

Gün boyu devam eden seminerin ardından seminere katılanlara bir anket dağıtıldı ve seminerde anlatılan konuların ne kadar yararlı olduğu konusunda bir görüş bildirilmeleri istendi.

Haber; R. BAL