Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından, yeni genel başkanın belirlenmesi için 17 Eylül'de olağanüstü kongre yapılacak.

Türk Kızılay’ı yönetiminin yeni Genel Başkanını belirlemek üzere 17 Eylül 2011 tarihinde, genel başkan seçimli, tek maddelik olağanüstü kongre yapma kararı almasının ardından, Kızılay genel başkanlığı için Ahmet Lütfi Akar’ın aday olduğu öğrenildi. Uzun süredir genel sekreterlik görevi yürüten Muzaffer Komit için bir çok platformda aday olacağı yönünde söylentiler çıkmıştı fakat Komit’in aday olmayacağı ve Akar’ı destekleyeceği öğrenildi. Düzce’den de delege olarak oy kullanacak olan Muzaffer Komit ve Ali Dilber ile birlikte Sezai Tekin, Ağa Gürsel Coşkun'un da oy kullanacağı kongrede daha önce olduğu gibi Ali Dilber’in divan başkanı olması bekleniyor.

Kongre için Düzce ve Türkiye Kızılay camiasında güçlü lobi girişimlerini Ahmet Lütfi Akar için Komit de lobi çalışmalarının da yapıldığı biliniyor. Yarın Ankara’da yapılacak olan olağan üstü kongreye katılımın yüksek olması beklenirken genel sekreter Muzaffer Komit’in genel sekreterlik koltuğunda kalıp kalmayacağı tartışılıyor. Başkanlık için yarın yapılacak olağan üstü kongrede Ahmet Lütfi Akar’ın başkan olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Haber; R. BAL